Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Ramzes, najprawdopodobniej czujnik świateł STOP, który znajduje się pod pedałem hamulca do wymiany. Miałem coś takiego u siebie. Po wymianie czujnika - problem został wyeliminowany. Było o tym wiele razy....
michał kozak napisał(a):jeżeli był by uszkodzony czujnik hamulca to świeciła by się kontrolka "świec żarowych" a nie "diagnostyki silnika
Dokładnie i albo ktos smigal na hmm kiepskiej jakości ropie albo ma przelotu tyle, ze uuuuuuLucjan napisał(a):może wystarczy wymontować i przeczyścić gdyż może sie przywieszać
Niewydolnosc recyrkulacji spalin. - co to dla mnie oznacza??
mysiek napisał(a): Jest sprytny domowy sposób na sprawdzenie czy świeca działa
slawo80 napisał(a):Mam podobne pytanie odnośnie kontrolki "diagnostyka", wyczytałem że po przekręceniu zapłonu po jakimś czasie gdy przetestowane zostaną posczególne układy to powinna ona gasnąć.U mnie gaśnie ona dopiero gdy odpalę auto, czy to jest OK?
Radek73 napisał(a):Czy Leon Sport rocznik 2001 ma aktywną kontrolkę "diagnostyka silnika"?
Nie we wszystkich leonach ta kontrolka jest aktywna, zazwyczaj w ASV nie jest. Bledy sterownika silnika w przypadku diesli miga kontrolka swiec zarowych, w przypadku benzyn kontrolka EPC. Kontrolka z silniczkiem odpowiada ze emisje spalin, i jest aktywna w leonach posiadajacych zaawansowana kontrole emisji spalin.Radek73 napisał(a):To w takim razie gdzie szukac przyczyny dlaczego się w moim Leonie nie zapala ta kontrolka?
Marcin_TDI napisał(a):ja juz nie pamiętam o co to chodziło jak ona miga przed zapaleniem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości