Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Barth napisał(a):Teraz pytanie czy ktos jest w stanie obliczyc o ile moze zmniejszyc sie moc poprzez zwiekszenie temperatury powietrza ?
Jazwes napisał(a):Maciek TDI, Zapraszam do kliknięcia w ten link![]()
http://www.etka.auto2.ru/se/LE/2001/205/49/4595786/
Tonny S napisał(a):Maciek TDI, olej to małe gowienko w nadkolu zainwestuj w FMIC.
Tonny S napisał(a):zadnych aut na F i włoskich.
DanoTDi napisał(a):Tonny S napisał(a):zadnych aut na F i włoskich.
Tonny na F moze nie , ale napewno na H jak Honda![]()
DanoTDi napisał(a):ale napewno na H
DanoTDi napisał(a): ale napewno na H jak Honda
michał kozak napisał(a):mam pytanie czy intercooler z VW T5 TDI 140 KM da się w jakiś sposób wpasować do leona , czy ktoś z Was próbował czeoś takiego .
Pytam ponieważ mogę mieć coś takiego wraz z całym orurowaniem za całkowite FREE
buryy napisał(a):1. Czy ten IC ( z nowszego Iveco) wejdzie bez rzezby?
Generalnie robi sie takiej srednicy jak wejscia i wyjscia z kolektora/FMIC a ile tej nierdzewki wejdzie wszystko zalezy od tego jak poprowadzisz rury i wpasujesz FMIC w przedni pas - pamietaj by tak poprowadzic rury by powietrze mało najmniejsza droge od turbo przez FMIC do kolektora.2. Ile bedzie potzrebny mb rury nierdzewki i czy srednica 50,8 x 1,5 bedzie odpowiednia?
Mozesz go wpiac w rure za FMIC w kierunku kolektora.buryy napisał(a):3. Co z czujnikiem IC, mozna go przełozyc, wytłumaczcie prosze jak laikowi
Poniewaz wszystko wskazuje na to, ze bede to robił sam, moze ktos ma jakies zdjecia, rysunki wymiarowe z montazu FMIC-a do ASV? Bede wdzieczny za wszelkie wskazówki mogące mi pomóc w tej przeróbce. Z góry dziekuje
klauspolo napisał(a):W upalne dni przy 36 stopniach temp w dolocie nie przekraczala 50 stopni.
klauspolo napisał(a):W upalne dni przy 36 stopniach temp w dolocie nie przekraczala 50 stopni.
Dodi napisał(a):Jaki byście polecali klej
kbyczyns napisał(a):1. czy możecie mi powiedzieć co może oznaczać taka nieszczelność (czy limituje to zrobienie softa); gdzie w ogóle jest ten intercooler (sory za naiwne pytania)?
kbyczyns napisał(a):4. w ciągu prawie roku dwa razy zdarzyło się, że zacięła się turbina - auto przestało jechać; sposób był prosty ale skuteczny - wyłączenie zapłonu w trakcie jazdy i załączenie ponowne silnika; podejrzewam jakieś zabrudzenia kierownic, może jakieś zacięcie, jak to można sprawdzić i czy to limituje przyszły soft?
grzybek napisał(a):sam cooler nic Ci nie da poza :zdrowszym" powietrzem
Orzeł napisał(a):Zastanawiam sie nad montażem custom FMIC, ale mam pewne wątpliwości czy jest sens....
leoTDI napisał(a):Orzeł napisał/a:
Zastanawiam sie nad montażem custom FMIC, ale mam pewne wątpliwości czy jest sens....
bezsens
Orzeł napisał(a):leoTDI napisał(a):Orzeł napisał/a:
Zastanawiam sie nad montażem custom FMIC, ale mam pewne wątpliwości czy jest sens....
bezsens
mógłbyś rozwinąć wypowiedź??
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości