Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
uki23 napisał(a):Czyli stawiasz na zawór N75??Czy on moze być powodem również tego ze auto jest ogólnie słabsze??Da sie taki zawór gdzieś kupić??
bono napisał(a):Zaworek po reanimacji smiga jak ta lala, silniczek pracuje ciszej, a turbo swiszczy mniej niz na zaworku ktory mialem
michał kozak napisał(a):czy wymiana / regeneracja może spowodować że BKD będzie mniej gwizdał??
uki23 napisał(a):Powiedzcie mi tylko czy jak cos bedzie nie tak z turbiną to co radzicie zrobic??Kupic jakąś po regeneracji czy co??Bo na nową mnie chyba nien stac??
Jaki jest koszt takiej turbosprężarki bo na stronie nie maja cennika??
ALI good choiceuki23 napisał(a):Mastrsa do Katowic
uki23 napisał(a):Na poczatku sory ze pisze o tym co juz miliny razy było ale przeczytałem wszystko co mogłem i tylko głowa mnie boli od tego wszystkiego!!
Juz pisze o co chodzi.Od jakiegos czasu mój Tolek jest jakis słaby a jak juz jedziemy w 4 osoby to wogóle.1,2 i ewentualnie 3 bieg to jescze w miare ciągnie ale 4 i 5 to juz nie chce sie rozpędzac tak jak powinien.Byłem w Aso podłączyli pod Vag-a i zero błędów.Wsadzili na chwile inna przepływke(sam wkład)i dalej to samo.Powiedzieli ze auto jest zamulone bo jeżdze za wolno.Wczoraj jade z pracy 1,2,3,4 buti gdzies przy 120km/h wrzuciłem na 5 bieg.On zamiast rozpedzac sie dalej to prędkośc spadała prawie do 110 i powoli rozpedzał sie dalej.Strasznie długo trwało zeby rozpedzic go do 140km/h.Jeszcze nie dawno to był moment i 140 było na liczniku.Nie wiem co robic??Co to moze byc??Gdzie sie udac.Mam tez takie wrazenie ze czasami jest troche lepiej a czasami duzo gorzej.Pomżcie mi troche-prosze:((
Dodam ze moje auto to Toledo 1,9 TDI 110km AHF(chyba)
rob555 napisał(a):Trzeba zobaczyc czy po odpaleniu wogule gruche wciaga.
uki23 napisał(a):jaro4444 -Ty moze sie znasz na mechanice ale z tego co ja pisze mozna wywnioskowac ze ja kompletnie sie na tym nie znam.Nie wiem niestety co to jest sztanga, mieszek ani gdzie to sie znajduje wiec nie dziw sie ze zadaje takie pytania.Powiedzcie mi tylko co mnie czeka w najlepszym przypadku a co w najgorszym.Pisałes ze raczej nic sie takiego nie moze stac-takze byle do wtorku(mam nadzieje ze Mastersi znajda przyczyne tego wszystkiego.
uki23 napisał(a):Powiedzcie mi tylko czy jak cos bedzie nie tak z turbiną to co radzicie zrobic??Kupic jakąś po regeneracji czy co??Bo na nową mnie chyba nien stac??
uki23 napisał(a):czesc to znowu ja. nie wiem co jest grane ale wydaje mi sie ze wróciło to co było.Przez 3 dni było spoko(zapierdzielał jak dziki)Jadąc dzisiaj do pracy znowu zamienił sie w mułka.Po prostu cięzko było go rozpędzic do 130-140.We wtorek jak byłem u Mastersa to do 140 rozpędzałem sie na 4 biegu.Chyba sie załamie
uki23 napisał(a):Dzisiaj znowu ciężko jest mi go rozpędzić ale mam wrążenie ze tylko na 4 i5 biegu.
uki23 napisał(a):U mnie było trochę inaczej!!Auto zmieniło sie po wymianie zaworka N75 ale tylko przez 3 dni fajnie sie jeżdziło. Dzisiaj znowu ciężko jest mi go rozpędzić ale mam wrążenie ze tylko na 4 i5 biegu.W poniedziałek jadę do Bieni(mam najbliżej) na czyszczenie turbiny-mam nadzieje ze to pomoże
Powrót do Leon 1 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości