pozdro
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
the_driver napisał(a):niestety nie mam dostępu do takich danych, więc prosiłbym o podanie informacji jak w temaciei jaką różnicę można przyjąć za normę?
pozdro
the_driver napisał(a):ale to jest stopień sprężania, a mnie chodziło o ciśnienie..
Stackburn napisał(a):Bardzo rzadko wykonuje się pomiary ciśnienia i jeszcze się z tym w vagach nie spotkałem.
leemarvin napisał(a):przyrządem
leemarvin napisał(a):Bo tego nie robi się VAG-iem, niedługo to żarówki będzie się wymieniać Vagiem
Sammael napisał(a):leemarvin napisał(a):przyrządem
dokadniej manometrem wkręcając w gniazdo świecy i kręcąc rozrusznikiemleemarvin napisał(a):Bo tego nie robi się VAG-iem, niedługo to żarówki będzie się wymieniać Vagiem
żebyś wiedziałniektórzy już tak w niego ślepo wierzą
Stackburn napisał(a):Doskonale wiem jak się to mierzy.
Stackburn napisał(a):Dokładniej "pompuje" się cylinder i sprawdza ile % ucieknie w danym czasie - po czym pomiar porównuje się z wzorcem. I nie jest to test ciśnienia tylko szczelności.
Stackburn napisał(a):Ciśnienie to właśnie sprężanie - i to sprężanie mierzy się manometrem kręcąc rozrusznikiem.
Stackburn napisał(a):Swoją drogą przy dobrym kompie z odpowiednim programem - można sprawdzić sprężanie nawet nie wchodząc do auta - przez kompa + sonda w gniazdo diagnostyczne w technologii bluetooth (nawet kluczyków nie trzeba - auto można odpalić zdalnie) Testowane na VW Golf V 1.9 TDi '05 105km
leemarvin napisał(a):No to co mierzy to ciśnienie na poszczególnych garach, skoro nie ma tam żadnej czujki?
leemarvin napisał(a):będę teraz temat drążył
Stackburn napisał(a):chociaż na GDi (z bezpośrednim wtryskiem do komory spalania)
leemarvin napisał(a):Wymień uszczelniacze na zaworach i będzie po kłopocie.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość