od razu przejdę do rzeczy... Mam możliwość kupienia silnika 1,8T z seata leona 2002 ze skrzynia 6 i całym osprzętem do swapa, problem w tym że nie ma w komplecie sterownika Silnik ma w serii 180Ps, niestety nie mam możliwości odczytania symbolu silnika (od razu zaznaczam że silnik nie jest kradziony ani nic z tych rzeczy). I tu jest pytanie - po czym poznac czy jest to silnik:
AJQ 180 KM 99-00 r
APP 180 KM 99-04 r
ARY 180 KM 01-04 r
AUQ 180 KM 01-04 r
z tego co wiem - tylko te 4 modele były montowane do leona
model AJQ odpada w przedbiegach bo silnik jest wyciągnięty z rozbitka z 2002 roku więc pozostają jeszcze trzy...
Były jakieś różnice między tymi silnikami po których można stwierdzić który z nich jest który?? Potrzebuję tej informacji aby móc dokupić sterownik do tego silnika
Kolejne pytanie - jaka była/ i czy wogóle była różnica w sterownikach do tych poszczególnych modeli (różniły się softem/budową czy ...niczym)
I na koniec jeszcze jedno - zakładam że dostanę sterownik od wersji 150Ps (bo ten od 180tki dużo ciężej dostać) czy jest możliwość wgrania na niego softu z 180tki?? , jeśli tak to czy będą tego jakies minusy/plusy chciałbym zacząć wszystko od serii, zamontować wszystko do golfa i dopiero jak wszysto skończę zacząć modyfikacje ecu - chyba że macie jakieś inne sugestie - chętnie wysłucham
Jeśli ktoś ma jakieś namiary gdzie mogę dostać w/w sterownik to bardzo proszę o info
pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc