Tydzien temu zapalila mi sie kontrolka od silnika... Dzis podjechalem do elektronika... Stwierdzil ze sonda lambda do wymiany.... W ASO CarJavi wolaja za nia 720 Mam nadzieje, ze uda mi sie zaslatwic troche taniej przez znajomego mechanika... Ale to chwilke moze potrwac... Tylko sie tak wlasnie zastanawiam czy z uszkodzona sonda mozna jezdzic...? Bo akurat czeka mnie w tym tygodniu maly maraton... cirka 500km...
PS. moglby ktos w ETCE sprawdzic numer sondy (silnik AZD), bede wdzieczny
Dzwonilem do serwisu skody... Brak dobrych wiesci.... Cena 750 +/- 100 w zaleznosci od typu. Numer z ETKi musialbym podac zeby cos wiecej wiedziec... :/
[ Dodano: Pon 16 Maj, 2005 ] 036 906 262 J - sonda lambda (przed katalizatorem)
036 906 262 F - sonda lambda (za katalizatorem)
hmmm... moze ktos mi wyjasni te dwa rozne oznaczenia...? Dwie rozne sondy sa?
Silnik AZD
[ Dodano: Pon 16 Maj, 2005 ] Przedzownilem do speca.... ta przed katalizatorem
[ Dodano: Wto 17 Maj, 2005 ] ASO SEAT Car Javi Poznań: Taka sonda lambda kosztuje 719 złotych, jest dostępna na centralnym magazynie. Czas oczekiwania w przypadku zamówienia to max. 2 dni.
Bosch Service Leszczyński: cena brutto detal 730,00 PLN
Ma ktos pomysl na jakis zamiennik? Rano bylem u mechanika, mial pare sond, ale kazda byla nietaka :/
Spytaj jeszcze raz w skodzie podając numer z etki to raz.
dwa z tym samym numerem udaj sie do jakiejś hurtowni typu Intercars, chyba macie cos tam takiego.
Tam moze cos Ci znajda, a jak nie to pozostaje czekac i szukac czegos tańszego.
Pozdrawiam Oczkol
Leon, Seat Leon
MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
Obdzownilem dzis chyba wszystko.... Nic tanszego niz te 720 zl nie ma... :/ Nie ma zamiennikow bo to jakas "dziwna" sonda. Sek w tym ze sprawa pilna bo w czwartek wieczorem daleki wyjazd...
[ Dodano: Sro 18 Maj, 2005 ] Wlasnie znalazlem sonde ze skody fabii 1.4 16v - wyglada tak samo: wtyczka ta sama, ilosc kabelkow 5 - taka sama, te same kolory, roznia sie jedynie dlugoscia kabelka i literka G zamiast J na koncu... Bedzie to ustrojstwo pasowalo...? Cena w ASO Skody 520... Znalazlem uzywke za 150... I ta sonda i tamta sygnowane logo VW i Audi oraz NGK Japan... Nie ma nic o Seacie albo Skodzie