Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Brak biegów

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Brak biegów

Postprzez Adam55n » 11 września 2011, 10:01

Witam mam problem nie mam żadnego biegu. Ostatnio jak jechałem zauważyłem jedynie że nie chce wejść 5 ale weszła raz i drugi a inne biegi bez problemu wchodziły a dzisiaj odpaliłem i nie mam żadnego biegu. Wsteczny troszkę wszedł to zaczęło szarpać autem przy wduszonym pedale sprzęgła. A reszta biegów nawet nie ma szans włożyć. Mówię o uruchomionym silniku bo tak przy zgaszonym silniku to chodzą jak zawsze. Czy to sprzęgło? Linka sprzęgła?
Adam55n
Stella
Stella

Auto: Seat

Reklama

Re: Brak biegów

Postprzez Cobra » 11 września 2011, 17:45

stawiałbym na sprzęgło... / może jeszcze synchronizator w skrzyni... ??
Witam Jestem Nowy nie bić
Cobra
Stella
Stella

Auto: Toyota Land Cruiser

Postprzez Adam55n » 12 września 2011, 08:41

Nie wiem co się stało ale dzisiaj już biegi są. Nic nie zrobiłem. Jedynie co to wczoraj wieczorem sprawdziłem czy ewentualnie da się go holować i ruszyłem go z miejsca tzn przetoczyłem kilka centymetrów żeby sprawdzić czy się koła toczą czy nie są zablokowane. Być może to pomogło? Od razu wczoraj nie sprawdziłem czy biegi są tylko zaciągnąłem ręczny i zamknąłem auto. Rano wsiadłem odpaliłem żeby zobaczyć jak to wygląda a tu niespodzianka wszystko jest jak trzeba i da się jechać.

[ Dodano: 14 Wrzesień 2011, 09:33 ]
Biegi były ale krótko tzn spróbowałem dojechać do najbliższego serwisu i się nie udało. Po kilku kilometrach skończyła się moja jazda. Musiałem dalszą część drogi doholować leona. Diagnoza w serwisie- sprzęgło do wymiany. Koszt całkowity 830zł. No i tyle w tym temacie.
Pozdrawiam.
Adam55n
Stella
Stella

Auto: Seat

Postprzez thorek » 6 października 2011, 15:55

a moze tylk ozapowietrzony wysprzeglik?
Podpis niezgodny z Regulaminem forum LCT
thorek
Stella +
Stella +