Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

osłona

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

osłona

Postprzez Grześ » 16 września 2005, 18:52

Chce zamontowac osłone dzwiekoszczelna pod silnik czy ktos juz cos takiero robił w benzynie ?czy te od diesela z allegro beda pasowały? bo ta mała do benzyny to mi sie wydaje ze nie spełni moich oczekiwan , moze ma ktos cos takiego na sprzedanie w rozsadnej cenie ?
Załączniki
63651914.jpg
Grześ
TopSport
TopSport

Auto: BFH QUATTRO

Reklama

Re: osłona

Postprzez Michał_TDi » 16 września 2005, 21:10

Wg mnie od klekota nie bedzie zbyt praktyczna, a to z powodu nizej umieszczonej miski olejowej, obnizy sie przeswit samochodu i jezeli masz obnizony zawias pewnie zaczniesz przycierac nia na koleinach, jak to ma miejsce w klekotach

Pozdrawiam
Był ASV 139,9/314,4, jest ciężarówka ;)
Michał_TDi
Sympatyk LeonClub

Auto: turbognojek

Postprzez Tom » 16 września 2005, 21:19

Grześ napisał(a):Chce zamontowac osłone dzwiekoszczelna pod silnik czy ktos juz cos takiero robił w benzynie ?czy te od diesela z allegro beda pasowały? bo ta mała do benzyny to mi sie wydaje ze nie spełni moich oczekiwan , moze ma ktos cos takiego na sprzedanie w rozsadnej cenie ?

Te z allegro będą pasowały, delikatnie trzeba 1 otwór przerobić
Ale nadają się tylko do osłony przed wodą, błotem, śniegiem. Poziom chałasu się nie zmienia.

Mam taką osłonę, mogę sprzedać.
Tom

Postprzez leo » 21 września 2005, 19:22

Ja mam u siebie zalozona od diesla. Poziom halasu sie zbytnio nie zmienil. Krotka mnie wkurzala bo jak cofalem na wyzszej trawie albo sniegu to sporo zbieralem z ziemi no i skonczylo sie tym ze ja kilka razy oberwalem.
Pozytywny aspekt to taki ze zakrywa duzo wiecej niz ta krotka i nie brudzi sie tak w komorze. Negatywny jest teki jak napisal Michał_TDi, na glebszych koleinach musze jechac gora bo jak jade w "rowie" to przycieram.
Zalozylem oryginalna z tym ze miala lekkie pekniecie. Z tego co wiem to nie ma szans na znalezienia calej oryginalnej.
Daniel i Ania

był fajny Leonek, teraz jest fajna Astra:)
leo
Sport
Sport

Auto: Astra CDTI

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna