Witam, mój pierwszy post jako nowy użytkownik Leona.
Po przeczytaniu wszystkiego co możliwe dalej nie jestem przekonany co boli moje auto (choć problem z wodą na dywanikach opanowałem).
Opiszę po swojemu co mi się nie podoba a więc na początek układ wydechowy i jego głośna praca i zapach paliwa połączony ze spalinami, wymieniłem środkowy i końcowy ( końcowy wymieniany 2x i dopiero druga sztuka okazała się troszkę znośna) ale smród pozostał. Sprawdzane na 2 warsztatach i niby uszczelka kolektora wylotowego jak i łączniki elastyczne są ok. Nie zmienia to faktu, że dalej auto jest głośne i ten smród szczególnie przy jeździe z wyższą prędkością a później jazda w mieście. Druga sprawa to spalanie ( masakra ) 12..13l średnio i to nawet przy "muskaniu" gazu to zbyt dużo to tylko 1,8 125KM. Miałem problem z czujnikiem cieczy chłodzącej (taki błąd wyszedł przy podłączeniu do kompa i wskazówka temperatury raz 90 raz 0) wymiana pomogła choć wydaje mi się, że auto bardzo długo się nagrzewa. Jeszcze jedno czasami nierówna praca silnika na postoju (czuć chwilowe drgania tak jakby nie trzymał obrotów) no i problem z odpalaniem (ostatnio, już po wymianie czujnika temp.cieczy- objaw losowy bez względu czy silnik zimny czy ciepły i występuje rzadko).
Bardzo bym prosił o jakieś podpowiedzi ewentualnie namiary na sprawdzonych mechaników bo podłączali mi auto ze 3 razy do kompa i nic poza tym czujnikiem. Może jest ktoś w pobliżu Katowic z takim silnikiem lub odpowiednią wiedzą, który podpowie, popatrzy, posłucha, podepnie pod kompa zdiagnozuje odpowiednio logi z vag-a