Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Prosze o opinie!!!

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Prosze o opinie!!!

Postprzez djwicia » 16 listopada 2005, 00:25

Witam wszystkich, mam nadzieje ze juz nie długę będe do was nalażał

Co myślicie o tym

Seat Leon 1.8Turbo z Sekwencyiną instalacją gazową(5000zł)orginalny wydech Sebring do wersji Turbo.Samochód strojony na hamowni-mac na gazie 200 kM.
Pełna elektryka klimatyzacja,komputer pokładowy,4el.szyby,el.i el.zkładane lusterka,el.szyberdach 4 poduszki,TC,zmieniarka na 6 płyt alarm z antynapadem,6-biegów, podłokietnik,obniżone i poszerzone zawieszenie.Nowe opony Pireli P6000.Po wymianie wszystkich płynów.Pełna dokumentacja.

Prosze o opinie.

Czy gaz w takim silniku szybciej go niszczy czy nie ma wpłyty.

Bardzo dziekuje za wszelkie opinie.
djwicia

Reklama

Re: Prosze o opinie!!!

Postprzez Tonny S » 16 listopada 2005, 07:46

djwicia napisał(a):Seat Leon 1.8Turbo z Sekwencyiną instalacją gazową(5000zł)orginalny wydech Sebring do wersji Turbo.Samochód strojony na hamowni-mac na gazie 200 kM.
To jest bardzo ciekawe ?? rozumiem że z gazu te dodatkowe 20-30KM ??
djwicia napisał(a):poszerzone zawieszenie
Nie widziałem jeszcze czegos takiego :|
djwicia napisał(a):Nowe opony Pireli P6000
Długo na nich nie posmigasz.

djwicia napisał(a):Czy gaz w takim silniku szybciej go niszczy czy nie ma wpłyty.
Zawsze jest wieksze prawdopodobieństwo szybszego zniszczenia silnika na gazie w końcu konstruktor tworzył go z zamysłem, że bedzie na benzynie smigac itp. zwłaszcza silnik turbo, no ale jak widać da sie na tym smigać i nic sie nie dzieje - o gaz zapytaj użytkownika Gajdar-a
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez przemek69 » 16 listopada 2005, 09:05

Tonny S napisał(a):Zawsze jest wieksze prawdopodobieństwo szybszego zniszczenia silnika na gazie w końcu konstruktor tworzył go z zamysłem, że bedzie na benzynie smigac itp. zwłaszcza silnik turbo, no ale jak widać da sie na tym smigać i nic sie nie dzieje - o gaz zapytaj użytkownika Gajdar-a

możliwe jest też mniejsze zużycie silnika zwłaszcza w silniku wolnossącym natomiast w turbo silnik raczej nie straci na trwałości inna rzecz to trwałość turbiny z nia może być gorzej.
przemek69
Signo
Signo

Auto: SEAT LEON 1.9TDI ALH

Postprzez Pawel_PTFB » 16 listopada 2005, 09:11

Opis wygląda nieźle, brakuje w nim ceny :wink:
Kupuj i zapraszamy do klubu :-)
Pawel_PTFB
Signo
Signo

Auto: Leo II 1,9 by Ex

Postprzez mm.max » 16 listopada 2005, 10:21

Przepraszam ze jestem nie dyskretny ale czy chodzi o ten samochód => http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C665917

Jak dla mnie całkiem całkiem oferta - fakt ze progi nie są ori ale reszta jest jak najbardziej OK.

Dowiedz sie też gdzie był strojony ten samochód
Pozdrawiam
Michał (mm.max)
Był Leon 1M dostarczał adrenaliny
Był Leon 1P był poprawny
Był Leon 5F najlepszy z posiadanych
Był Leon 5F FL 150TSi był średniakiem :/
Jest A4 B9.5 TDi ....

Kill młodzieńczego życia = Ojciec Dyrektor vel Moher
mm.max
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: pomorskie
Auto: 5f ST
Silnik: DADA 1.5

Postprzez Wiktor_OST » 16 listopada 2005, 11:04

Jak już poprzednicy zauważyli radziłbym sie dowiedzieć co zwiększyło moc tego leoncia do 200KM...bo przecież nie sekwencyjna instalacja gazowa :-D no ale skoro właściciel zapewnia ze ma tyle to sądze że można to zweryfikować np. na hamowni obciążeniowej oczywiście :twisted: Polecam np TTC KRAKÓW :D
Pozdrawiam Wiktor_Ost
ALH=172KM, 338NM
Wiktor_OST
Signo
Signo

Auto: tdi by CompSport

Postprzez AdamTower » 16 listopada 2005, 13:56

Fotele od Sporta, poduszka kierowcy od zwykłej wersji. Walony był w przód.
AdamTower
Sympatyk LeonClub

Auto: AUDI A5 2.0TFSI+
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez Fawor » 16 listopada 2005, 14:17

djwicia napisał(a):poszerzone zawieszenie

pewnie o dystanse chodzi.
Tonny S napisał(a):To jest bardzo ciekawe rozumiem że z gazu te dodatkowe 20-30KM

Te konie nie musza pochodzic gazu, tylko np z chiptuningu. Tak miał Orełek, cos koło 195KM strojone na gazie w VTG bodajże i przesmigał na tym sporo ładnych kilometrów wiec wszystko sie da 8) Najlepiej jakby sam sie wypowiedział.
pozdr
Fawor
Sport
Sport

Auto: EjK9 i CupeR
Silnik: BAM 1.8

Postprzez gajdar » 16 listopada 2005, 16:29

adamtower napisał(a):Fotele od Sporta, poduszka kierowcy od zwykłej wersji. Walony był w przód.

cos w tym musi byc :| .To samo mi sie od razu w oczy rzucilo

Fawor napisał(a):Tak miał Orełek, cos koło 195KM strojone na gazie w VTG bodajże i przesmigał na tym sporo ładnych kilometrów wiec wszystko sie da

z tego co wiem to te "sporo ladnych kilometrow" to bylo ponad 120 tysiakow :mrgreen:

Tonny S napisał(a):Zawsze jest wieksze prawdopodobieństwo szybszego zniszczenia silnika na gazie w końcu konstruktor tworzył go z zamysłem, że bedzie na benzynie smigac itp. zwłaszcza silnik turbo, no ale jak widać da sie na tym smigać i nic sie nie dzieje - o gaz zapytaj użytkownika Gajdar-a

prawdopodobienstwo zawsze jest (przy programie zreszta tez :twisted: ) ale poki co (odpukac) jest fajnie.Zrobilem na gaziku ok 5 tys.km na razie.Straty mocy zauwazylem jedynie przy predkosciach autostradowych (>210),zdaje sobie sprawe ze pewnie sa ,ale w normalnej jezdzie nawet szybkiej sie tego nie czuje,zreszta w razie jak mnie ktos bardzo wnerwia zalaczam magiczny przycisk :mrgreen: .Spalanie (bo o to chodzi w instalce gazu najbardziej) w sytemie 75% miasto i 25% trasa wychodzi srednio 11.3 litra gazu;wychodziloby na to ze trasa 9-10 litrow a w miescie 14 ,z tym ze od razu mowie od kiedy jezdze na tanszym "paliwie" to od razu liczba gwaltownych przyspieszen znacznie wzrosla :mrgreen:
A poza tym miod malina ,nie do odroznienia na czym sie akurat jedzie.Po 4 tys.km pojechalem na regulacje (wymog gwarancyjny) ale nie bylo co regulowac,podpieli mnie pod kompa poogladali,posprawdzali ,pochwalili i pojechalem 8)
gajdar
Sympatyk LeonClub

Auto: Altea & 929RR

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna