Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Leon 2.8 V6 Cewka??

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Leon 2.8 V6 Cewka??

Postprzez Pako162 » 3 lutego 2014, 19:42

Nadeszły mrozy i Leon zaczął mi trochę świrować. W aucie jest zamontowana instalacja podtlenku LPG i wydaje mi się że to ona jest winna tych zachowań Leo. Auto po gwałtownym dodaniu gazu na LPG jakby się dławi, przerywa. Po wejściu na wyższe obroty nie ma tego zjawiska. Na benzynie nic takiego się nie dzieje. Gazownicy obstawiają jednak układ zapłonowy. Świece nowe NGK, zmniejszona przerwa do 0,9 mm. Kable podmieniałem od innego i było to samo. Czy jest możliwość sprawdzenia cewki zapłonowej bez jej demontażu. Zaznaczam iż jest to aparat zapłonowy tj. cewka z modułem. Chciałbym mieć pewność ,że to ona jest winna tych zachowań zanim wydam te 700 zl na nową.
Pako162
Sport
Sport

Auto: Cupra 4
Silnik: AUE 2.8

Reklama

Re: Leon 2.8 V6 Cewka??

Postprzez DzieX » 4 lutego 2014, 02:14

Cewka. Identyczne zachowanie miałem w V5 u siebie. Wymieniłem na nową Beru i auto jeździ na LPG tak jak na benzynie. Zrobiłem to na zasadzie umowy z gazownikiem, bo był pewien że cewka. Tj. wymienimy cewkę i jeśli jest ok to super, a jak to samo to zabiera cewkę i wracam do mojej bez kosztów.
SEAT Toledo .:R32 4x4 DSG facebook blog | SEAT Leon
DzieX
Sport
Sport

Region: mazowieckie
Auto: Toledo 1M V6 BHE
Silnik: benzyna inny

Re: Leon 2.8 V6 Cewka??

Postprzez Pako162 » 4 lutego 2014, 08:58

Dla pewności podmienię jeszcze cewki. Ale z tego co mówisz to raczej muszę się rozglądać za nową :? .
Pako162
Sport
Sport

Auto: Cupra 4
Silnik: AUE 2.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna