przez LuisLeon » 8 lutego 2014, 12:37
Tak silnik AXP. Problem rozwiązany, mianowicie dwa kable na kostce podgrzewacza odmy były przełamane i robiły zwarcie(brązowy i czarny). Niby problem znikł ale auto po odpaleniu(aku. był odpięty) nie wywalało EPC przez dłuższy czas, dopiero po przejechaniu się-100m zaświeciło mi EPC. Nie wiem co jest grane. Próbowałem podpiąć się pod komputer... niestety nie dało się połączyć z samochodem...
-- 7 lutego 2014, 23:45 --
Jutro chyba wyciągnę całą wiązkę silnika na stół i do sprawdzenia przejście na przewodach, bo inaczej ładu chyba nie dojdę...
-- 8 lutego 2014, 12:37 --
Dobra panowie sprawa wyjaśniona. Byłem u znajomego mechanika, po podpięciu bezproblemowo pod komputer wyskoczyła cała litania błędów: sonda lambda 2(grzałka), wypadanie zapłonu 1 i 3 cylindra, czujnik klimatyzacji(spalony- to było przyczyną zadymienia spod maski), czujnik stopu i wiele innych. Usunął te błędy, przejechałem ponad 100km, w czasie jazdy znowu zaświeciło EPC. Wróciłem do znajomego, po podpięciu pokazał się ten sam błąd- czujnik stopu, kodu błędu nie pamiętam ale jest to błąd stały, reszta nie była stała. Teraz pytanie, czy wystarczy go rozebrać i przeczyścić, czy wymiana na nowy? Dzwoniłem do znajomego właściciela sklepu motoryzacyjnego i mówił żeby spróbować go rozebrać. Tak samo powiedział że nowe Chińskie strasznie szybko się psują.
Było 1,4- jest swap 1,8 Turbo AUQ