Witam wszystkich mama zamiar do mojego leona I 2006r. 1.6 16v założyć gaz. Podzwoniłem po kilku warsztatach i jednego wybrałem i tu pojawia się problem jakie wtryskiwacze dragony czy hana 2000 założyć do elektroniki TECH ( prawdopodobnie TECH 314 ale nie jestem pewny). Z tego co wiem to dragony są tej samej firmy co elektronika czy to ma jakieś znaczenie ?
Proponuję wejść na największe polskie forum dotyczące lpg (znajdziesz je bez problemu wpisując w google) i tam zrobić rozeznanie. Na pewno ktoś pomoże, a i sporo monterów tam się udziela. Oprócz podzespołów, naprawdę warto wybrać dobrego gazownika (a i na tamtym forum polecą kogoś z danej okolicy).
Ja od 60tys km jeżdżę na FastReg niebieskich, świetne i tanie wtryskiwacze. Żadnych problemów, pracują cicho i dobrze dawkują gaz. Żadnych problemów, zresztą nie ma problemów z gazem w tym aucie.
To może tylko ja mam problemy z gazem w tym aucie Jeżdżę na instalce BRC (już jakieś 3 lata) i pewnie czas na jakąś wymianę podzespołów, bo jedyne co robiłem to wymiana filtrów, ale w podzespołach żadnych zmian nie dokonywałem.