przez Gozdzikm2 » 15 marca 2015, 22:29
Witam klubowiczów, zgłaszam się do Was z pytaniem i prośbą o pomoc, gdyż nie mam już pojęcia co zrobić z pewnym faktem. Tj. samochód Seat Leon 2002 r. 1.6 16v. Otóż w aucie przy jeździe w prawo na biegu i dodaniu gazu słychać takie jakby buczenie dochodzące z okolic lewego koła. Dźwięku tego nie słychać przy jeździe na wprost oraz w lewo. Nie słychać także przy jeździe w prawo na luzie. Co zostało do tej pory wymienione:
- oba drążki kierownicze,
- obie końcówki drążków kierowniczych,
- tuleje na wahaczach,
- oba sworznie wahacza,
- gumy stabilizatora wraz z łącznikami,
- lewe łożysko,
Dodatkowo ustawiona została przy tym wszystkim zbieżność oraz zamienione koła lewe na prawe. Jeśli chodzi o przeguby to na pewno odpada. Gumy całe. Przy ruszaniu nic nie tryka. Dodatkowo sprawdzałem wydech, gumy są całe. Oczywiście nadkola itp także sprawdzone czy nic nie ociera. Prośba moja do Was, jeśli ktoś miał taki przypadek może mógłby się podzielić ze mną tym co to może być, ewentualnie ktoś może ma jakiś pomysł na to. Już po prostu mam dość wsadziłem ostatnio sporo pieniążków w te autko i nadal ten dźwięk został. Oczywiście wymieniałem te części gdyż były w większym lub mniejszym stopniu zużyte. Proszę Was o pomoc.