Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
LEONKRK napisał(a):mam podobne pytanie odnośnie pracy silnika na ssaniu. Mm zamiar kupić leona z tym silnikiem i jak ostatnio oglądałem to autko to właśnie na ssaniu tak z pół minuty chodził głośno na zwiększonych obrotach i jak się już zagrzał trochę to przestał. Nie wiem czy jest to normalne czy tak nie powinno być? Dodam że nie było ,,stukania".
podat napisał(a):U mnie problem wyglada troche inaczej. Tylko pb mam. Jak odpalam i ruszam, trzymajac pedal gazu w tym samym polozeniu, to raz jakby nie mial mocy, za chwile jest, za chwile znowu nie ma i tak do momentu jak zacznie lapac temperature. Co moze byc przyczyna ? I jeszcze jedno pytanie - Jaka jest odpowiednia temperatura silnika ? Z reguły jest ok 90, natomiast w trakcie jazdy potrafi spasc do ok 70 - czy to normalne ?
hornet15re1 napisał(a):podat napisał(a):U mnie problem wyglada troche inaczej. Tylko pb mam. Jak odpalam i ruszam, trzymajac pedal gazu w tym samym polozeniu, to raz jakby nie mial mocy, za chwile jest, za chwile znowu nie ma i tak do momentu jak zacznie lapac temperature. Co moze byc przyczyna ? I jeszcze jedno pytanie - Jaka jest odpowiednia temperatura silnika ? Z reguły jest ok 90, natomiast w trakcie jazdy potrafi spasc do ok 70 - czy to normalne ?
To nie jest normalne,wymień czujnik temperatury i termostat to nie sa drogie rzeczy,to powinno pomóc.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości