Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Check engine , spadek mocy

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Check engine , spadek mocy

Postprzez dawidoseq » 10 kwietnia 2016, 17:24

Witam posiadam seat leon 1.6 v16 stella 105kucyków.. auto ma najechane 185tyś przy 179 jak je kupiłem wymieniłem wszystko co sie dało jak to po zakupie autka , filtry,paski,olej,rozrząd itp...
Tydzień temu byłem w polsce skończył mi sie olej wiec trzeba kupić . Dolewalem ciągle olej orlenowski platinum 10w40 i było wszystko wporządku. Więc pojechałem do sklepu ' auto tomas' dużo części kupiłem bardzo dobra firma i chciałem znów mojego platinka . Powiedzieli ze jest nowy nazwa ROWE i jest lepszy i tanszy o 2 zł ... Niby leją go do vw,fiata w serwisach . To kupiłem dolałem 0,5l tydzień temu w piątek. Wszystko cacy w piateczek sobote niedziele autko jezdzilo. Nadszedł poniedziałek trasa do pracy. Po drodze jest dosyć duża górka i maxymalnie na 2 biegu musze jechac.. w polowie górki jakby się zadławił wyskoczył check engine.. lecz jechał normalnie zresetowałem kompa(odpielem akku) pojechałem w delegacje wróciłem w piatek check dalej sie pali , znów zrestartowałem kompa i nic sobota nic ciągle check. Dzis się wybrałem do sklepu jechałem na 4 biegu obroty koło 2800 i nagle jakby go odcieło dawałem gaz a auto jechało tak jakbyło rozpędzone dałem na luz wrzuciłem bieg i było ok w drodze do domu nie było żadnego kłopotu .. może wiecie co możę być bo kompa bede miał dopiero za tydzień lub 2 gdyż jade w delegacje a pracuje w niemczech.. pozdrawiam!

AUTKO jak postało 5 dni odpaliłem w piątek to troszke szaro się zrobiło za mną lecz przy jezdzie nie dymiło. Po odpaleniu na następny dzień, jezdzie nie dymi..
[color=#FF0000] adrenalina płynie w naszych żyłach ![/color]
dawidoseq
Stella +
Stella +

Auto: seat leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Re: Check engine , spadek mocy

Postprzez marcin7x5 » 10 kwietnia 2016, 18:38

Obstawiam wypadanie zapłonu. Jaki masz kod silnika? Masz albo jedną zbiorczą cewkę lub na każdej ze świec.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez dawidoseq » 10 kwietnia 2016, 19:54

BCB, Jak wypadanie zaplonu skoro auto działało normalnie a cewki i swiece były robione z 1tys km temu ..

-- 10 kwietnia 2016, 20:54 --

i tak nagle to wszystko po tym oleju pod górke i 1 raz tak nie chcial jechac.. przerwal raz i dziala ;c
[color=#FF0000] adrenalina płynie w naszych żyłach ![/color]
dawidoseq
Stella +
Stella +

Auto: seat leon
Silnik: benzyna 1.6 16V

Postprzez marcin7x5 » 10 kwietnia 2016, 20:18

Dopóki nie odczytasz błędów to można tylko przypuszczać na podstawie opisu.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna