Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Dziwne dzwięki z rozrządu

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Dziwne dzwięki z rozrządu

Postprzez Ciastek » 16 czerwca 2016, 13:09

Hej :) mam wielki problem... Seat Leon I 1.6 Jakieś 2 tygodnie temu bardzo dziwny dźwięk silnika zmusił mnie do wizyty u mechanika, okazało się ze plastikowa obudowa rozrządu została przy wymianie źle zalozona przez co zaczęła trzec o pasek i rolke ( totalnie poscierane i do wyrzucenia ). Przy wymianie okazało się ze 1 z śrub mocujacych cały rozrząd do bloku silnika została urwana, aż tak że potrzebny byl jakiś magik żeby ją wywiercic spowrotem. Ostatecznie zostały wymienione wszystkie sruby, pasek, wytarta rolka oraz cala obudowa i wszystko było ok. Dzisiaj znowu pojawił się ten dźwięk - otwieram maske, naciskam lekko obudowę rozrządu i cisza. Puszczam znowu tarcie. Odpalam silnik za 5 minut ( lub za 4 , 5 odpaleniem silnika jest wszytko oki )później i totalna cisza wszytko działa jak należy.. nie wiem co robić byłem u mechanika ponownie wczoraj i mówi ze wszytko jest dokręcone nic się nie poluzowało..

Wstawiam linka jak to wygląda :

https://www.youtube.com/watch?v=0eWUzty ... e=youtu.be
Ciastek
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: CFHC 2.0

Reklama

Re: Dziwne dzwięki z rozrządu

Postprzez marcin7x5 » 16 czerwca 2016, 20:33

Która obudowa ociera? dolna czy górna? Popatrz na miejsce otarcia na obudowie to będziesz wiedział któremu miejscu należy się przyjrzeć dokładnie.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Postprzez Ciastek » 18 czerwca 2016, 12:15

no własnie to jest nowa obudowa ma ze 2 tygodnie .. ale wydaje mi się że to jest od góry bo jak naciskam na gore to przestaje trzaskać
Ciastek
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: CFHC 2.0

Postprzez marcin7x5 » 18 czerwca 2016, 13:30

To odepnij te dwa zaczepy co ją trzymają i zobacz co tam przeszkadza i w którym miejscu patrząc po śladach obtarcia
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna