Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tyle, ze takie 1.4T bylo by szybsze i zdecydowanie lepiej by sie nim smigalo ze wzgledu na duzo wyzszy Nmdave napisał(a):za kase wlozona w to 1,4 to juz bym mial 1,6 16v
Tonny S napisał(a):Tyle, ze takie 1.4T bylo by szybsze i zdecydowanie lepiej by sie nim smigalo ze wzgledu na duzo wyzszy Nm
Jedno jest pewne - nie chcesz miec problemow, wiecej czasu dla siebie wydaj wiecej kasy na starcie potem bedzie mniej stresu i problemow.
Andrzej napisał(a):A jaki AFR powinien być. Widzę jak paru ludzi porusza ten temat nieustannie i błądząc w ciemności zacina się po postawieniu pod ścianą. Konkrety proszę. Jakiego AFR się spodziewasz i jaki powinien być. Może mnie czegoś nauczysz.
To może inaczej. Jak do tej pory to wszystkie projekty 1.8T wykonywane przez inne firmy już wybuchły ,remontowały silnik lub sprzedały do remontu innym. Jakoś nie widzę aby auta z pod skrzydeł unitronic cierpiały na takie problemy. Pierwsze auto "marcina" zmieniło właściciela i ściga się dalej czego o innych nie da się powiedzieć. Faktem jest też że, kilka firm w wawie posiłkuje się i stawia do mnie auta na strojenie wystawiając to jako własne projekty. Myśle że łatwo je poznać. Posiadają jak zwykle dosyć znaczną moc a ich właściciele nie cierpią na dolegliwości typu piggy back i inne. Do dnia dzisiejszego bramy firmowe opuściło około 12 autek o mocy znamionowej od 300 do 350hp i na całe szczęście nie czytają forum bo by się chyba popsuły![]()
Ibiza też na forum nie zagląda i jak narazie zapina całkiem przyjemnie. Miałem okazję poruszać się ostatnio 1.6 16V i nie zamienił bym w tej chwili tego 1.4 turbo na 1.6.
Wrażenia są super. Ostatecznie jest to w tym momencie auto turbo , a turbo daje kopa.
W stosunku do 1.6 elastyczność jest powalająca. Na 4 biegu auto napędza się ......![]()
ostatecznie 180NM posiadają 2.0l jednoski 16V. Można sobie wyobrazić jak w tym momencie wygląda elastyczność ibi.
Pozdrawiam.
ME7.5 +AUQ+Big turbo =Kawas napisał(a):dzięki za odpowiedź,
projektu 550 nie komentuje -bo to nie moje auto, chociaż jak sie skończyło wszyscy wiedzą,
pozdrawiam
Oj ty leniuYawel napisał(a):jestem ciekawy wykresiku,
Andrzej napisał(a):Od zeszłego roku UNITRONIC ma dział mechaniczny. Dumnie brzmi a wygląda mniej . Tam przygotowuję silniki ,orurowania ,kolektory wydechowe,i inne mechaniczne mody.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości