Po dłuższym postoju muszę około 5 sekund kręcić rozrusznika żeby auto odpaliło. Jak zgasze po sekundzie odpalam znowu to jest już ok. Silnik AUQ 1.8 T bez lpg. Wymieniłem już cewki oraz świece. Co proponujecie dalej? Mam zabezpieczenie odcięcia pompy paliwa na mikrostyk. Ale po otwarciu drzwi pompa dobija. Jak dobija nawet 2, 3 razy to bez zmian. Juz nie mam pojęcia.
Spróbuj z delikatnie wciśniętym pedałem gazu. Jak odpali od razu to do czyszczenia przepustnica. Jak nie to trzeba sprawdzić czujnik temperatury wody, powietrza i ogólnie przepływkę.
Ciśnienie na listwie sprawdzone? Można i kilka pomp zamontować a jak nie będzie ciśnienia paliwa w listwie to co to da. Na listwie jest zawór za to odpowiedzialny.
Zrobiłeś pomiary czy tak w ciemno kupujesz. Skoro jest wystrzał to znaczy że zapłon mieszanki następuje nie w tym momencie co powinien. Sprawdziłbym czujnik Halla jeszcze.
Może. Czujnik ten odpowiada za rozpoznawanie położenia tłoka w cylindrze nr 1. Właśnie jego usterka - brak sygnału lub zakłócenia powodują kłopoty z uruchomieniem lub i strzały w wydechu.
Ciśnienie na wtryskach jak ładuje pompa 2 bary i w momencie odpalenia. Po odpaleniu i dodawaniu gazu rośnie. Jutro pomiar na zimnym po dłuższej przerwie.
-- 6 lipca 2016, 11:32 --
Ciśnienie 2.5 na zimnym. Zatem ciśnienie prawidłowe na wtryskach. Szukam innej opini