Witam ponownie, niestety nikt nie chce się podjąć naprawy mojego auta, daje mały update bo trochę się pozmieniało:
Błędy:
P0130 - O2 Sensor Circuit Bank 1 Sensor 1
P0136 - O2 Sensor Circuit Bank 1 Sensor 2 (dzisiaj pojawił się pierwszy raz) (podobne błędy jak u kolegi sebol9302)
Dodatkowo 2 dni temu wyskoczył mi taki błąd:
P0302 - Cylinder 2 Misfire Detected (migająca kontrolka Check Engine), no i auto "chodzi" na 3 cylindrach, dzisiaj dwa razy no i dwa dni temu raz. Wczoraj zamieniałem cewki cylinder pierwszy z drugim i znowu wyskoczyło na drugim cylindrze... i teraz czy ta sonda za katalizatorem może mieć aż taki wpływ, że wychodzi ten błąd na cylindrze? Auto prawie nie jedzie, powyżej 100 km nie ma jazdy, jak jakaś górka się trafi to wywala ten błąd cylindra.... co ciekawe jeżdżąc po mieście (Kraków) nic takiego się nie dzieje, chociaż pierwszy raz błąd cylindra pojawił się w mieście. Dzisiaj znowu wizyta u mechanika, ja gadam o tych sondach, a mechanik, żeby pojeździć na samej benzynie i zobaczyć czy wywali błąd tego cylindra (wcześniejsze błędy cylindra jak jeździłem na gazie) on podejrzewa wtrysk gazu, ja jestem bardziej into sonda lambda.
Bo co ma wtrysk gazu, jak pierwsze kilometry (zanim się przełączy) jadę na benzynie... wtedy jest najgorzej (szarpie i nierówno pracuje).
Mam jeszcze takie pytanie, odnośnie kupna tych sąd, mam ochotę sprawdzić / wymienić sondę, która z tych sąd to sonda ta za katalizatorem?
http://allegro.pl/listing/listing.php?order=m&string=sonda+1.8+auq&bmatch=base-relevance-floki-5-uni-1-3-1025Jedna ma numer:
06A906262C
Druga:
021906262C
Jeszcze jedna:
0282007057
Bardzo proszę o pomoc. Która z tych sąd?
Pozdrawiam