Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Matii705 » 18 lutego 2017, 15:47
Witam występuje u mnie prolem terkotu metalicznego dźwięku coś w tym stylu, ale jedynie podczas dodawania gazu na pierwszym i drugi biegu i przy dodaniu gazu na skręcaniu w prawo byłem u mechanika i on stwierdzil ze to nie sprzęgło. A wina tłumika ktory był krzywo zespawany i opierał się o tę termiczną osłonę srebrną. Tak więc dzisiaj wszystko ładnie odkręciłem ustawiłem i nie widać by coś o coś zachaczało a dźwięk nie ustał. Ponadto znalazłem gdzieś na internecie ze to może być wina wieszaka i podczas skretu moze się opierać o tą oslone i to wydaje ten dźwięk ale za bardzo nie wiem o który moze chodzić czy typowo o te gumki w które wchodzi tłumik srodkowy bo w nie wchodzi dosyć luźno. Środkowy wieszak już na tłumiku koncowym jest bardzo sztywny zze nawet ciężko zdjąć tłumik koncowy. A ostatni z wieszaków znów jest bardzo luźny że mozna swobodnie ruszac tłumikiem. Dodam że tłumik w moim Leonku idzie strasznie wysoko prawie przy tej osłonie. Spoglądająć pod spód 8 zaworowego Toledo II tłumik idzie dużo niżej.Czyżby źle dopasowany wieszak był przyczyną?Jeśli tak to który?
-
Matii705
- Stella +

-
- Auto: SEAT LEON I
- Silnik: benzyna 1.6 16V
przez marcin7x5 » 19 lutego 2017, 09:59
Weź walnij pięścią w katalizator i zobacz czy nie brzęczy on w tej obudowie bo lubią się pokruszyć.
-

marcin7x5
- Cupra

-
- Region: kujawsko-pomorskie
- Auto: leon 1M
- Silnik: AUS 1.6
przez Matii705 » 23 lutego 2017, 19:47
Problem rozwiązany ktoś zespawał nieudolnie bolce które rozciął przy wymianie gum przy złaczce elastcznej.I właśnie ten spaw jesli mozna to nazwać spawem tak pukał o metal
-
Matii705
- Stella +

-
- Auto: SEAT LEON I
- Silnik: benzyna 1.6 16V
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna