Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
przez Musikkowsky » 24 lipca 2019, 19:47
Witam. Seat Leon 1.6 16v Benzyna
Szukałem forum zbytnio nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie dlatego zakładam nowy temat. Sprawa dotyczy wyświetlanych kontrolek na desce rozdzielczej. Zapala się kontrolka EPC jak i kontrolka silnika. Sprawa wygląda następująco:
Dzień 1 Zapalenie kontrolki EPC i kontrolki Silnika
Dzień 2 Zgaśnięcie kontrolki EPC, kontrolka silnika nadal się świeci
Dzień 3 Zgaśniecie kontrolki silnika wszystko w porządku
Dzień 4 rano wszystko ok powrót zapalenie kontrolki silnika
Dzień 5 rano zgaśnięcie kontrolki silnika , po południu zapala się kontrolka EPC i kontrolka silnika.
I tak w sumie cały czas świecąca choineczka na mojej desce rozdzielczej. W trakcie tych dni wymienionych powyżej umawiałem się na diagnozę w postaci podpięcia komputera i sprawdzeniu co go boli, niestety a każdym razem jak byłem już u mechanika kontrolki znikały. Niestety nie posiadam komputera by jeździć z nim cały czas w samochodzie.
Miał ktoś może takie problemy? Gdzie szukać przyczyny. Pozdrawiam serdecznie.
-

Musikkowsky
- Stella

-
- Region: śląskie
- Auto: Seat Leon
- Silnik: benzyna 1.6 16V
przez marcin7x5 » 24 lipca 2019, 20:39
Sprawdź czy masz światła stop. Jednak ja obstawiam problemy z podciśnieniem w kolektorze ssącym. Popyta czy ktoś w okolicy ma kompa co byś mógł odczytać kody błędów.
-

marcin7x5
- Cupra

-
- Region: kujawsko-pomorskie
- Auto: leon 1M
- Silnik: AUS 1.6
przez Musikkowsky » 25 lipca 2019, 15:14
marcin7x5 napisał(a):Sprawdź czy masz światła stop. Jednak ja obstawiam problemy z podciśnieniem w kolektorze ssącym. Popyta czy ktoś w okolicy ma kompa co byś mógł odczytać kody błędów.
Światła stop sprawdzone wszystko działa w jak najlepszym porządku. Dzisiaj/jutro podjadę ponownie na odczyt błędów jak będę wiedział co i jak dam znać. Dzięki wielkie za pomoc .
-

Musikkowsky
- Stella

-
- Region: śląskie
- Auto: Seat Leon
- Silnik: benzyna 1.6 16V
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna