Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
wystarczy raz na rok jesienią przeczyścić odmę i wszystko będzie ok
proponuje od początku - zainteresować się świecami, przewodami WN, może filtr powietrza. Drży Ci na obrotach? Czy budą trzęsie? Bo jeżeli na obrotach to to co napisałem, a jak trzęsie buda od silnika to posprawdzaj poduszki silnika itp.Wotti napisał(a):Nic nie bulgocze, gazowałem sobie sam linką przepustnicy;)
Jeśli chodzi o drżenie, niestety to nie to bo przy większym drgnięciu słychać jakby na ułamek sekundy się zakrztusił (wypada mu zapłon?).
roosman napisał(a):proponuje od początku - zainteresować się świecami, przewodami WN, może filtr powietrza. Drży Ci na obrotach? Czy budą trzęsie? Bo jeżeli na obrotach to to co napisałem, a jak trzęsie buda od silnika to posprawdzaj poduszki silnika itp.Wotti napisał(a):Nic nie bulgocze, gazowałem sobie sam linką przepustnicy;)
Jeśli chodzi o drżenie, niestety to nie to bo przy większym drgnięciu słychać jakby na ułamek sekundy się zakrztusił (wypada mu zapłon?).
chodziło mi o to czy Ci obroty skaczą - czy obrotomierz lata.. jak nie to masz którąś poduszkę - ale zgaduję.Wotti napisał(a):
Nie trzęsie budą, ale w środku czasem da się wyczuć drżenie, ale to nie jest takie poważne trzęsienie:) generalnie najbardziej to na silniku widać bo troszkę drży..
spokojnie - zdejmiesz osłonę, ze świec to normalnie ściągniesz a cewkę masz z przodu silnika, bardziej po prawej (stojąc przed autem). Tylko nie popierdziel przewodów, bo tam niby jest oznaczone na cewce, ale jak się jej nie wyjmie to nie widać, więc lepiej ściągać w kolejności.Wotti napisał(a): Da rade samemu przewody wymienić? b
roosman napisał(a):chodziło mi o to czy Ci obroty skaczą - czy obrotomierz lata.. jak nie to masz którąś poduszkę - ale zgaduję.Wotti napisał(a):
Nie trzęsie budą, ale w środku czasem da się wyczuć drżenie, ale to nie jest takie poważne trzęsienie:) generalnie najbardziej to na silniku widać bo troszkę drży..spokojnie - zdejmiesz osłonę, ze świec to normalnie ściągniesz a cewkę masz z przodu silnika, bardziej po prawej (stojąc przed autem). Tylko nie popierdziel przewodów, bo tam niby jest oznaczone na cewce, ale jak się jej nie wyjmie to nie widać, więc lepiej ściągać w kolejności.Wotti napisał(a): Da rade samemu przewody wymienić? b
Ja w swoim miałem NGK, potem założyłem Beru, ale się posypały momentalnie i znowu założyłem NGK.Wotti napisał(a):
Jakie przewody polecacie? jakieś sprawdzone? czy jechać do Aso po nie czy coś innego kupić?
Samochód ma tylko PB i 117 tys przelatane.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość