Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

[PB wolnossąca] Regenerowana skrzynia biegów

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

[PB wolnossąca] Regenerowana skrzynia biegów

Postprzez DawidB » 15 maja 2010, 17:56

Witam wszystkich.
Jak to w zwyczaju Leonów bywa, skrzynia biegów dość często pada.
Dotknęło mnie to również. Właśnie jestem w trakcie poszukiwania skrzyni, i tak się zastanawiam, czy warto kupić używaną czy też zregenerowaną.
Większość z was pewnie odpowie, że używkę z gwarancją rozruchową i takie tam.
Ja natomiast skłaniam się ku regenerowanej. Zwłaszcza, że znalazłem przez allegro firmę która sprzedaje regenerowane skrzynie biegów, wymienione nity i tak dalej.
Mam nadzieję, że nie naruszę regulaminu podając nazwę firmy - ARGA z Nowodwodru (woj. lubelskie) - link do ich strony: http://www.arga.com.pl/
Swoje skrzynie wyceniają na 1200zł. Cena dość przestępna, zwłaszcza, że dają 6-cio miesięczną pisemną gwarancję. Kwestia co jeszcze wchodzi w skład tej gwarancji.
Zatem pytanie do Was drodzy klubowicze, czy ktoś miał do czynienia ze skrzyniami kupionymi od tej firmy. Jak tak, to jak one się sprawują.
Pozdrawiam.
DawidB
Stella
Stella

Auto: Seat Leon
Silnik: AKL 1.6

Reklama

Re: [PB wolnossąca] Regenerowana skrzynia biegów

Postprzez michalm » 15 maja 2010, 23:09

DawidB, ja w tej firmie skrzyni nie robiłem ale regenerowałem swoją w innej firmie, która od kilkunastu lat specjalizuje się w regeneracji skrzyń manualnych i automatycznych. Długo by pisać co się wydarzyło ale skutek był taki, że skrzynię po pewnym czasie szlak trafił i musiałem kupować drugą (kupiłem używkę nieregenerowaną).
Do tej pory żałuję, że nie kupiłem drugiej skrzyni od razu ... cenowo wyszło tak jakbym za 2 skrzynie zapłacił.
Pozdrawiam - michalm
michalm
TopSport
TopSport

Auto: eRka
Silnik: CHGA 1.6

Re: [PB wolnossąca] Regenerowana skrzynia biegów

Postprzez Daniel233 » 19 maja 2010, 21:23

DawidB, Ja bym kupił regenerowaną, bo szkoda kasy na nową i ma się jakąś gwarancję, tylko trzeba dopytać na czym ta gwarancja polega.. :)
Znowu ze skrzynią używaną to rożnie bywa.... Tylko poczytaj recenzje jak ta firma robi, coby nie odwalała kaszany...
Obrazek

:)Cupra mać! :)
Daniel233
LeonClub Team
LeonClub Team

Region: mazowieckie
Auto: Seat Leon P. Cupra
Silnik: benzyna 1.8 turbo

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna