Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Gasnie na niskich obrotach :/

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Gasnie na niskich obrotach :/

Postprzez Robson7 » 19 czerwca 2010, 12:10

Cze mam taki problem czasami moj leoś po odpaleniu nie umie wejsc na wieksze obroty ledwo co pyrka :( nie reaguje na gaz i ma sklonnosc do gasniecia a po jakims czasie z pod maski slychac jakies "strzaly" i potem wszytko wraca do normy, zastanawiam sie czy to wina swiec czy moze instalacji lpg przyznam sie ze od kupna nie przegladalem instalacji gazowej :x
Robson7
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Reklama

Re: Gasnie na niskich obrotach :/

Postprzez marcinkosky » 24 czerwca 2010, 18:23

a pali Ci sie kontolka "Check Engine"??
tez tak mialem u siebie... nie wiem dokladnie czym to bylo spowodowane ale po usunieciu bledow z kompa, regulacji oraz naprawie instalacji gazowej jest juz ok :)
Był Leon 1.8 jest V40 1.9D :)
marcinkosky
Sport
Sport

Auto: V40

Postprzez Robson7 » 25 czerwca 2010, 18:27

Cze dzis mi sie zapalila ale kontrolka juz wczesniej sie zaswiecala a bylo wszytko dobrze wczoraj byla taka sytuacja ze jechalemsobie 100 i nagle zaczol zpadac z obrotów az wkoncu zgasl silnik :o dzwonilem do serwisu instalacji gaz ale kazali mi jechac najpierw do mechanika jak taka sama sytuacje mam benzynie ;/
Robson7
Stella
Stella

Postprzez marcinkosky » 26 czerwca 2010, 19:09

Robson7 napisał(a):Cze dzis mi sie zapalila ale kontrolka juz wczesniej sie zaswiecala a bylo wszytko dobrze wczoraj byla taka sytuacja ze jechalemsobie 100 i nagle zaczol zpadac z obrotów az wkoncu zgasl silnik dzwonilem do serwisu instalacji gaz ale kazali mi jechac najpierw do mechanika jak taka sama sytuacje mam benzynie

wydaje mi sie (jezeli sie myle to prosil bym aby mnie poprawic a nie odrazu mieszac z blotem ;) ) ze przydalo by sie podlaczyc auto pod VAGa i zobaczyc jaka jest przyczyna swiecacej sie kontrolki... ja u siebie fakt faktem nie zobaczylem co to byl za blad bo gaziarz do ktorego sie udalem mial takie male "urzadzonko" z kablem pod zlacze OBD2 i mogl tylko usunac bledy... fakt faktem po usunieciu bledow i wymianie 2 wtryskiwaczy gazu jest ok ;)
ale u mnie pod czas jazdy bylo czuc szarpanie i na gazie nie gasl mi... tylko jak byl zimny i chodzil na benzynie to bez podtrzymania obrotow poprostu gasl...
Był Leon 1.8 jest V40 1.9D :)
marcinkosky
Sport
Sport

Auto: V40

Postprzez oczkolek » 28 czerwca 2010, 09:08

A filtr powietrza kiedy wymieniałeś ??
Pozdrawiam
Oczkol

Leon, Seat Leon

MASZ PROBLEMY Z WENTYLATORAMI CHŁODNICY/KLIMY (I BIEG) -> PISZ DO MNIE NA PW
oczkolek
Administrator LC Team
Administrator LC Team

Region: mazowieckie
Silnik: CJSA 1.8

Postprzez Juras_tg » 1 grudnia 2010, 11:24

Witam podepne sie pod temat .Sytuacja wyglada u mnie nastepujaco auto elegancko odpala ale podczas jazdy gdy wrzuce na luz potrafi zgasnac !!! robi troche stracha jeśli ktoś coś wie na ten temat to prosze o pomoc :whoeva:
Juras_tg
Stella
Stella

Auto: leon2001

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna