Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Rafal_W_wa napisał(a):Pojeżdżę trochę i zobaczę jakie wyjdą błędy
Rafal_W_wa napisał(a):jak to z tą przepustnicą jest ( chodzi o to co jest pod tym czarnym tajemniczym plastikiem )
eko_zgonuś napisał(a):Przepustnica definitywnie do wymiany?
eko_zgonuś napisał(a):Słyszałem, o jakimś gościu z Łomianek, który regeneruje przepustnice. Ktoś się wypowie nt regenerowanej przepustnicy? Czy warto?
a polecisz coś? Patrzyłem aso-vag.pl to cena mnie zastrzeliła 5000 PLNoczkolek napisał(a):Kup nową
eko_zgonuś napisał(a):a polecisz coś?
eko_zgonuś napisał(a):Słyszałem o jakichś czeskich (chyba) zamiennikach...albo coś innego jakby ktoś mógł polecić w rozsądnej cenie.
Patrzyłem na alledrogo to niby za 200 zł można kupić tylko się zastanawiam czy jest sens, bo może pochodzić miesiąc i może być to samo.
a ori montowano BOSCH'a czy po protu ori? Bo mam właśnie bosch (ale ze znaczkami vw oooo) i się zastanawiam czy już to ktoś wymieniał czy tak wyglądał oryginał.oczkolek napisał(a):Tylko oryginał.
eko_zgonuś napisał(a):a ori montowano BOSCH'a czy po protu ori
niestety nie mają na tej stronce. Mój nr 06A133062F. Pogooglam może coś wpadnie. Panowie dzięki za pomoc i zainteresowanie.oczkolek napisał(a):(numer oryginału)
eko_zgonuś napisał(a):niestety nie mają na tej stronce
eko_zgonuś napisał(a):Pogooglam może coś wpadnie
takich objawów nie mam (skakanie prędkościomierza), co jakiś czas tylko zapali się TCS i EPC...tak myślę, że może jak zaczynam hamowanie silnikiem to przepustnica coś świruje.ajni napisał(a):Mi skakał prędkościomierz jak jechałem po dziurach i jak gwałtownie ściągnąłem nogę z gazu- powód- uszkodzone przewody do czujnika prędkości przy skrzyni.
Czyściłem. W gąszczu porad i opinii (połowa za adaptacja/połowa za czekaniem) dotyczących adaptacji po czyszczeniu wybrałem teraz 2gi wariant czyli czekanie na samoadaptację po odłączeniu klemy. Nawet w tym temacie mi ktoś radził żeby odłączać klemę do skutku. Ponieważ jeszcze na mojej przepustnicy po czyszczeniu zrobiłem adaptacje vagiem i błędy wyskakiwały po wyjechaniu z garażu teraz wybieram drugi wariant. Tak po prostu.ajni napisał(a):A dlaczego nie chcesz zaadoptować przepustnicy? Czyściłeś ja przed założeniem?
eko_zgonuś napisał(a):Wczoraj po napisaniu posta poszedłem do auta i były 3 błędy przepustnicy.
niestety wsiadając do auta po pracy tcs nie zgasł. Kilka razy wyłączyłem zapłon i już było ok, można zapalać. Jazda ok. Diagnoza vag:eko_zgonuś napisał(a):Dzisiaj rano wsiadłem przekręcam kluczyk i patrze czy TCS zgaśnie
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 1 gość