Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Felype napisał(a):Przyklej ją na razie (dopóki nie znajdziesz nowej) na stałe power tapem albo silikonem. Silnik będzie się trochę dłużej rozgrzewał ale na ciepłym nie powinny falować obroty. Teraz falują bo silnik dostaje gorące powietrze zamiast zimnego.
Marecki81 napisał(a):Felype ty tez tak masz ze na zimnym silniku idzie jak burza a w np. upalne dni jest ciut slabszy?
Felype ty tez tak masz ze na zimnym silniku idzie jak burza a w np. upalne dni jest ciut slabszy?
Marecki81 napisał(a):zwezki mam obie a na jednej wyciagnietej tak jak ty masz jest roznica?
marcin7x5 napisał(a):Felype ty tez tak masz ze na zimnym silniku idzie jak burza a w np. upalne dni jest ciut slabszy?
Ja też tak mam, że słabnie. W dodatku raz na jakis czas lubi się przytknąć jakbym zdjął nogę z gazu na ok 2-3 sek. Ale tylko na gorącym silniku i w ciepłe dni.
Szymko napisał(a):Niektórzy grzeją suszarką. Do tego trzeba jednak rozkręcić pokrywę żeby dostać się do sprężyny, która ma zamykać i otwierać klapkę.
adasbb napisał(a):klapkę przykręcam dwoma śrubami z zewnątrz tak, by była w pozycji na zimne powietrze.
hCYk napisał(a):Panowie potrzebuje szybkiej odpowiedzi. Rozebrałem pokrywę silnika i połamaną mam ta klapkę która steruje ciepłym i zimnym powietrzem. I teraz moje pytanie wywalić ją całkiem i złożyć obudowę bez niej czy spróbować ją skleić i dać w pozycji na zimne powietrze. Termostat grzałem suszarką i działa. Klapka złamana jest na pół i ułamany ma dzióbek który łączy się z termostatem.
marcin7x5 napisał(a):Zablokuj ją i nie baw się w wymianę rzeczy, która i tak pewnie się zepsuje. W tej klapce i tak jest małe wycięcie więc ciepło i tak będzie wpływać
adasbb napisał(a):Ja pokrywę przewierciłem od zewnątrz i klapkę, a następnie wkrętem od zewnątrz przykręciłem. Wówczas nie ma szans, by coś wpadło do silnika. Poza tym zatrzyma się na Filtrze powietrza
marcin7x5 napisał(a):Zawsze można zdjąć ten przewód doprowadzający powietrze znad kolektora (ja tak robię na okres wiosna-lato-jesień) a klapkę zostawić lub nie. I tak i tak zasysa ciepłe powietrze do filtra. Jedyna dolegliwość jaka może wystąpić to nagła odwilż po sporym mrozie-wówczas może chwilowo oblodzić czujnik w kolektorze ssącym.
marcin7x5 napisał(a):Ja ją wymieniałem. Kupiłem Ori. Aczkolwiek jej ewentualną nieszczelność nie zakłóca pracy silnika.
myszazwc napisał(a):Ta tańsza jest mniejsza
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość