Kolego marcin 7x5 dzięki za odpowiedz i zainteresowanie...
Jeżeli chodzi o kompa to podłaczałem i żadnych błędów nie pokazuje. VAG z tutejszego serwisu szwedzkiego, wiec nie byle jaki... z komuterem pomógł mi syn szefa u którego pracuję...
Dzis wymieniłem świece na nowe NGK auto pali lepiej i jezdzi dużo płynniej. Te stare świece wyglądały tragicznie, strasznie czarne... auto mam półtora roku, wymieniałem kompletny rozrząd, oleje, filtry... ale świec nie, bo autko odpalało zawsze i jezdziło ok.
Zobaczymy co będzie jutro rano, bo jak pisałem problem był zawsze rano gdy autko było zimne...
3mam kciuki i mam nadzieje ze bedzie dobrze!
Swoją drogą to katalizator do wymiany, wiem o tym bo dzwoni bardzo, ale to za 2 tygodnie w Polsce bo tu koszta wielkie...
Jeszcze raz dzieki za sugestie, 3majmy kciuki ze to tylko świece tak zawalały sprawę, bo nie w swoim kraju awaria auto to nic fajniego podwójnie razy 2
Pozdrawiam
-- 10 września 2012, 22:00 --
niestety problem jest nadal

po wymianie świec... tez to było dziwne... bo po wymianie zapalił dobrze z 2 razy, potem postał jakies 15 minut i juz nie chciał odpalic... po 15 minutowej meczarni odpalił z wciskaniem gazu do dechy... potem go rozgrzałem... pojezdziłem jakis 40 minut i na rozgrzanym silniku odpalał super. Teraz postał jakies 3, 5 godziny i juz nie odpala... tzn odpalił mi za drugim razem, pochodził jakąs minutę i chciałem go sprawdzic jeszcze raz. Zgasiłem i juz w 5 prubach nie odpalił...

a szkoda mi go zamęczac

nie wiem co robic, załamka

-- 10 września 2012, 22:07 --
dodam jeszcze ze dzis po wymianie świec zapaliła sie kontrolka "check" ale pózniej po jakiejs godzinie, moze dwóch juz jej nie było...
myśle czy to katalizator ma winę? ale miałby tylko wine na zimnym a na rozgrzanym problem znika? Moze tak być?