Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

odcina pod obciążeniem ???

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

odcina pod obciążeniem ???

Postprzez Krisu » 5 października 2012, 21:13

witam to mój pierwszy wątek szukałem tutaj jakiejś przyczyny ale nie dogrzebałem się niczego może ktoś z was miał taki przypadek a więc tak jadąc jak gwałtownie wcisnę pedał gazu odcina tak jakby turbo na 3 sekundy mignie cała choinka na liczniku i sygnał dźwiękowy wszystko gaśnie i dalej jedzie normalnie i tak w kółko żadnych błędów niema czasami jak mocniej depnę to potrafi się radio rozkodować jakby jakieś zwarcie robiło przy delikatnym przyspieszaniu można jeździć normalnie ale co to za jazda z kolei na luzie można garować i nic tylko pod obciążeniem może poradzicie czego szukać bo nie mam zielonego pojęcia ??
Krisu
Stella
Stella

Auto: Leon 1.8T AUQ

Reklama

Re: odcina pod obciążeniem ???

Postprzez leo2002 » 6 października 2012, 13:55

nie wiem czy Ci tym pomoge ale na Twoim miejscu zaczolbym od sprawdzenia akumulatora... u mnie tak sie dzialo i okazalo sie ze akus do wymiany. po wymianie wszystkie objawy ustaly. pzdr
leo2002
Stella +
Stella +

Auto: leon
Silnik: BCB 1.6

Postprzez Krisu » 6 października 2012, 18:17

odstawiam teraz do mechanika w poniedziałek ma tam wszystko po kolei sprawdzić i zobaczymy do czego dojdzie :-|
Krisu
Stella
Stella

Postprzez Axee » 7 października 2012, 22:14

Krisu, sprawdz alternator, akumulator, klemy, grube kable zasilajace masowe i plusowe, dokrecenie srub (nakretek) pod tablica przekaznikow pod kierownica i w skrzynce bezp. nad akumulatorem.
Pozdrawiam Axee® LCT

Anna Wiktoria * 05-10-2017 + 17-04-2018
Axee
Moderator LC Team
Moderator LC Team

Region: śląskie
Auto: FR
Silnik: BMN 2.0

Postprzez Krisu » 14 października 2012, 21:59

Axee napisał(a):Krisu, sprawdz alternator, akumulator, klemy, grube kable zasilajace masowe i plusowe, dokrecenie srub (nakretek) pod tablica przekaznikow pod kierownica i w skrzynce bezp. nad akumulatorem.

dokładnie o to chodziło odcina zasilanie pod obciążeniem teraz tylko czekać aż mechanik znajdzie gdzie to może być :?

-- 10 października 2012, 19:45 --

więc usterka usunięta co i jak było to napisze w weekend bo dopiero w piątek odbiorę samochód :-D

-- 14 października 2012, 22:59 --

była to wina kabla który obijał się o reduktor jak już izolacja się zdarła to pod wpływem ruchów silnika robiło zwarcie :wink:
Krisu
Stella
Stella

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna