Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Darek84444 napisał(a):Od 5 miesięcy posiadam leona z silnikiem 1.6 16v z przebiegiem 130tys km (wygląda że więcej nie ma). Silnik jest bardzo głośny podczas dodawania gazu od 2500 obrotów coś buczy, gdy zabiorę nogę z gazu i jest zdecydowanie ciszej. Czy te silniki tak mają czy może na coś zwrócić uwagę coś wymienić czy mają taką przypadłość?
Darek84444 napisał(a):Podczas postoju silnik pracuje cichutko jak na porządne auto przystało. Problem jest podczas przyspieszania
Darek84444 napisał(a):Mam totalną serie, bez przeróbek. Po zimie wymontuje cały wydech wraz z plecionką, obejrze dokładnie i wymienie tłumik.
pietrek86 napisał(a):Do sprawdzenia łącznik elastyczny i wydech ogólnie te silniki są ciche dopiero powyżej 3,5 tysiąca obr. zaczyna być głośniej ale to nie jakoś znacząco
adasbb napisał(a):U mnie wyło w przedziale między 2000-2500obr/min jak wymienił mi mechanik plecionkę, której średnica była za duża i delikatnie w tym przedziale obrotów dotykała miski olejowej. Buczenie nie do zniesienia.
marcin7x5 napisał(a):Załóż sobie Walkera i bedzie cicho.
SWITCHER napisał(a):Witam
Rozwiązał ktoś problem tego wycia?
Mam to samo wyje jak stary odkurzacz przy 2450 obr/min
Nowy wydech i nowa plecionka.
Brak pierwszego kata (wykruszony).
Pozdrawiam
Richter napisał(a):Potwierdzam, mam to samo - brak katalizatora sama puszka. Ponoć wspawanie w środku rurek od każdego z wylotu kolektora daje normalny efekt, ale nie sprawdzałem i nie testowałem.
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 2 gości