Niestety pękła mi sprężyna z przodu i nie mam pojęcia co założyć. Myślałem, że są oryginały ale wg oznaczeń na sprężynie (3 zielone i 3 białe) to nie to, znalazłem coś takiego: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pel ... 8e4a4.html czyli vw GTi (-10mm chyba) do kół 18" a ja śmigam na 15". Chciałbym założyć sprężyny, które nie będą obniżać choć z drugiej strony wiem, że przy TopSport powinno być -15mm. Co wy na to, co z amorkami?
Proszę o konkretne odpowiedzi z namiarami gdzie ewentualnie kupić (śląskie) - może ktoś obniżał autko i zostały mu.
Sprawa pilna - jak co piszcie na PRV.
-- 7 kwietnia 2013, 14:55 --
znalazłem sprężynę KYB RC1703 wg opisu pasuje ale nie wiem jak auto będzie stało na nich
-- 28 kwietnia 2013, 11:25 --
Odświeżam temat bo niestety problem dalej nie rozwiązany.
Po pierwsze małe sprostowanie (wprowadzono mnie w błąd) jednak miałem oryginalne sprężyny 1J0411105BL (3 zielone, 3 białe), założono mi teraz inne na których nie da się jeździć. Leon siadł na nich jeszcze bardziej a dodatkowo są miększe co niestety skutkuje na wybojach i dziurach przycieraniem plastikowej osłony pod silnikiem.
Według ASO nie ma zamienników, co założyć żeby było ok?, jeżeli ktoś posiada takie i chciałby się pozbyć to proszę pisać.
Bardzo proszę o jakiekolwiek podpowiedzi.