Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Chce kupic leona 1,8t 20v

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Chce kupic leona 1,8t 20v

Postprzez paczek153 » 1 marca 2006, 14:20

Witam, jestem tu poraz pierwszy gdyz przymierzam sie do zakupu Seata Leona 1,8t 20v...

Mam do Was kilka pytan zwiazanych z tym samochodem.

Zaczynając od najwazniejszych

1. Na co powinienem zwrocic uwage zakupujac leona ?
2. Jakie sa najczestsze usterki w tym typie tej jakze pieknej maszyny w tej wersji silnika?
3. To bedzie moj pierwszy samochod z turbo, jak sie z nia obchodzic zeby posluzyla mi jak najdluzej ?
4. I czy te sprezareczki nie padaja zbytnio?
5. Jaka jest dostepnosc czesci do tych seatow ?
6. Ile w Aso kosztuje wymiana tarcz, lozysk, klockow itd itd ? Tzn czy serwis tych maszyn jest drogi?
7. Aha i ile pali ten woz przy w miare spokojnej jezdzie ?

Z gory dzieki za odpowiedzi
Michał
paczek153

Reklama

Re: Chce kupic leona 1,8t 20v

Postprzez CzAdo » 1 marca 2006, 14:29

paczek153, :nonono: zapraszam do zapoznania sie z REGULAMINEM FORUM , i do przywitania sie w odpowiednim do tego miejscu. :nonono:
Ludzie którzy piją są dla mnie niczym..... Niczym bracia :D
www.LeonClub.pl
CzAdo
Sport
Sport

Auto: Seat Leon XCity 1.6

Postprzez paczek153 » 1 marca 2006, 14:53

prosze o wybaczenie z regulaminem zapoznam sie najszybciej jak to tylko bedzie mozliwe :]
paczek153

Postprzez Tonny S » 1 marca 2006, 17:43

1. Na co powinienem zwrocic uwage zakupujac leona ?

Przebieg, ksiazka servisowa, jesli salon polska to popros o wykaz zlecen przegladowych z ASO, czy nie ma wyciekow z turbo, zawiecha, heble.

2. Jakie sa najczestsze usterki w tym typie tej jakze pieknej maszyny w tej wersji silnika?

Cewki, sonda lambda itp powyzej 60-90 tkm trzeba uwazac na wszystkie laczniki gumowe w przednim zawieszeniu, kolumne kierownicza, magiel.

paczek153 napisał(a):3. To bedzie moj pierwszy samochod z turbo, jak sie z nia obchodzic zeby posluzyla mi jak najdluzej ?
Nie palowac na zimnym, jezdzic na markowych (czyt. dobrych olejach), po ostrej jezdzie zanim zgasisz auto odczekaj jakis czas by turbo wyhamowalo i ostyglo.

4. I czy te sprezareczki nie padaja zbytnio?
Trwale nawet po podkreceniu silnika no chyba ze jakies cialo obce dostanie sie w dolot.

paczek153 napisał(a):5. Jaka jest dostepnosc czesci do tych seatow ?
Masz wszystko co chcesz w zamiennikach - wiele czesci jest identycznych jak w Audi A3, Skoda Octavia, Golf IV

paczek153 napisał(a):6. Ile w Aso kosztuje wymiana tarcz, lozysk, klockow itd itd ? Tzn czy serwis tych maszyn jest drogi?
2 x tyle co w zamienniku - kupujac heble ATE kupujesz serie (tarcze w zaleznosci od marki 200-500 zl sztuka przod, klocki od 200-500 kpl przod, jak cos cie interesuje sprawdzaj ceny w VW, Skoda i Audi bo tu jest loteria najczesciej najtaniej jest w ASO Skody Leon 1.8VT to to samo co Skoda Octavia RS roznia sie tylko skrzyniami biegow no i cala buda reszta mechanicznie to to samo tak jak i w Golf-ie IV GTI 180 KM

7. Aha i ile pali ten woz przy w miare spokojnej jezdzie ?
To zalezy od stylu jazdy 9-12 trasa 10-16 miasto ale to juz trzeba deptac ;-)
Nie ma litosci dla http://dziecineo.prv.pl/
Tonny S
Sympatyk LeonClub

Auto: Harley-Davidson

Postprzez prospect » 1 marca 2006, 19:09

tonny chyba napisal juz wszystko.jezeli chodzi spalanie to moze spalic nawet 7w trasie :)no i moze tez spalic 16 :) Jezeli nie znalazles jeszcze dobrego 1.8T zaprszam na prova mam ladnego top sporta do sprzedania.Kupilem inna furke wiec tego musze sie pozbyc.pozdro i sorki za OT
prospect

Postprzez baku » 9 marca 2006, 18:13

paczek153 napisał(a):7. Aha i ile pali ten woz przy w miare spokojnej jezdzie ?

Po co Ci 1.8T skoro chcesz spokojnie jeździć :-D

baku
baku
Signo
Signo

Auto: Leon20VT

Postprzez psychoqra » 10 marca 2006, 14:06

od ponad miesiaca mam sprzet ktory chcesz kupic, co jak co ale strasznie wolno to nie idzie tym autem jezdzic, jezeli jest mozliwosc to praktycznie zawsze sie przyciska, nawet jak sie czlowiek stara to czasem na swiatlach stanie taki golf II albo III i zaczyna gazowac, to rzecz jasna pokazac trzeba gdzie "raki spaliny wachaja"
psychoqra
Stella +
Stella +

Auto: Leon 1.8T

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna