Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Tak jak bys sobie sam odpowiedział na pytanieprzepustnica tez byla wyczyszczona.... nic to nie dalo... Ciekawia mnie te wskazania lambdy - ze daje takie same odczyty niezaleznie od ilosci "gazu".
mschmidt napisał(a):spalanie ponizej normy...
jurkos napisał(a):A polecisz jakis serwis w warszawie ?
z tą cewką to problem mam w sumie od jakiegoś czasu bo już zdarzyło się kilka razy,że VAG odczytał mi błąd: wypadanie zapłony cyl.4 czy jakoś tak.Innym razem źle pracowała jedna cewka
Do tej pory miałem podobnie, raz na jakiś czas mu odbiło i było później ok... w sumie teraz jest podobnie. Dziś poszedłem odpalić auto, co prawda dość ciężko odpala teraz,dodam, że jak już auto odpali wchodzi powiedzmy na 500obrotów, czasami mniej i po 2-3sek wpada normalnie na 1100, (pewnie przez ta przpustnicę i EGR) ale odpalił no i zrobiłem rundkę ok4-6km i w sumie nic mu nie jest(dodam,że aku był odpinany bo spawałem tłumik z kolegą i trzeba było przyłapać na autku żeby wszystko grało) W przyszły weekend będę walczył z przepustnic i EGR-em bo narazie musze windowsa 32bitowego zainstalować bo mi nie chce VAG 311 działać na 64bitowym a na polskiego vaga nie mogę znaleść instrukcji adaptacji przepustnicyna ogół wystarczyło przegazować i zaczął chodzić normalnie
Gaz posiadam, holenderski KOLTEC NECAM... ale to nie przez LPG bo działo się to na PB jak i na LPG.Nie wiem, czy masz gaz. Bo jeśli tak, to czasem nie kontaktują styki przewodów.
wczoraj wszystkie styki, kostki potraktowałem WD40 dla świętego spokoju bo też pomyślałem o tym, że może coś nie łączy...czasem nie kontaktują styki przewodów
taka iliosc błedó moze byc spowodowana stykami w kostkach nie myles czasem silnika ostatnio ?
Jakbyś chciał to mam kompa 036 906 032M nr bosch 0 261 207 193
Mam też przepustnicę i cewkę
Zna ktoś może nr katalogowy przewodów zapłonowych orginalnych montowanych w leonie 1,6 16v AUS?
EE - Ty masz 16Vczy 8v bo już zgłupiałem?
Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości