Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Nie można połączyć się z abs, błąd Haldex'a, brak ESP

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Nie można połączyć się z abs, błąd Haldex'a, brak ESP

Postprzez Dragos » 17 października 2015, 12:59

Cześć,

Jakiś tydzień temu kupiłem Leona 1.8T 4x4 i przygoda się właśnie zaczyna. Chciałbym poprosić was o jakieś porady/podpowiedzi. Starałem się poszukać podobnych tematów na forum, ale z tych co znalazłem to mało wynikało.

Podczas przekręcenia kluczyka nie świeci się kontrolka od ESP, naciskanie guzika też na nic się zdaje. ESP nie działa bo auto mieli w miejscu zatem Haldex również nie działa. Próbowałem połączyć się z ABS'em i owszem Vag się łączy przez krótką chwile po czym połączenie zostaje zerwane i program się wiesza i tak ciągle. Praktycznie tak jak na tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=TzEJGgvh7Hs .Z silnikiem/ licznikiem, czy innymi rzeczami łączę się bez problemu. Próbowałem podłączać się dwoma kablami i instalkami VAG'a z różnych źródeł. Zawsze jest to samo. Po połączeniu się ze sterownikiem CAN wyświetlił się błąd nr 1324 Sterownik napędu na 4 koła magistrala CAN brak sygnału I tutaj pytanie: Czy ktoś mógłby wrzucić rozpiskę bądź jakiś schemat, gdzie szukać kostek/punktów masowych, które ewentualnie zaśniedziały? Jakie mogą być inne przyczyny tego błędu? Dlaczego nie mogę połączyć się z modułem ABS i kompletnie nie działa ESP?
Będę bardzo wdzięczny za wszystkie wskazówki, podpowiedzi, linki, których nie udało mi się znaleźć.

Pozdrawiam

EDIT

Problem z połączeniem z ABS rozwiązany, ESP dalej nie ma, a od Haldexa była wypięta kostka. Po podpięciu i skasowaniu błędu nie ma go już, napęd czuć, że działa jednak strasznie tłucze, obciera sam nie wiem jak to nazwać przy skręcaniu. Co może być przyczyną?

-- 17 października 2015, 13:58 --

Problem z połączeniem z ABS rozwiązany, ESP dalej nie ma, a od Haldexa była wypięta kostka. Po podpięciu i skasowaniu błędu nie ma go już, napęd czuć, że działa jednak strasznie tłucze, obciera sam nie wiem jak to nazwać przy skręcaniu. Co może być przyczyną?
Dragos
Stella +
Stella +

Auto: S L
Silnik: ARY 1.8

Reklama

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna