Cześć,
Jakiś tydzień temu kupiłem Leona 1.8T 4x4 i przygoda się właśnie zaczyna. Chciałbym poprosić was o jakieś porady/podpowiedzi. Starałem się poszukać podobnych tematów na forum, ale z tych co znalazłem to mało wynikało.
Podczas przekręcenia kluczyka nie świeci się kontrolka od ESP, naciskanie guzika też na nic się zdaje. ESP nie działa bo auto mieli w miejscu zatem Haldex również nie działa. Próbowałem połączyć się z ABS'em i owszem Vag się łączy przez krótką chwile po czym połączenie zostaje zerwane i program się wiesza i tak ciągle. Praktycznie tak jak na tym filmie: https://www.youtube.com/watch?v=TzEJGgvh7Hs .Z silnikiem/ licznikiem, czy innymi rzeczami łączę się bez problemu. Próbowałem podłączać się dwoma kablami i instalkami VAG'a z różnych źródeł. Zawsze jest to samo. Po połączeniu się ze sterownikiem CAN wyświetlił się błąd nr 1324 Sterownik napędu na 4 koła magistrala CAN brak sygnału I tutaj pytanie: Czy ktoś mógłby wrzucić rozpiskę bądź jakiś schemat, gdzie szukać kostek/punktów masowych, które ewentualnie zaśniedziały? Jakie mogą być inne przyczyny tego błędu? Dlaczego nie mogę połączyć się z modułem ABS i kompletnie nie działa ESP?
Będę bardzo wdzięczny za wszystkie wskazówki, podpowiedzi, linki, których nie udało mi się znaleźć.
Pozdrawiam
EDIT
Problem z połączeniem z ABS rozwiązany, ESP dalej nie ma, a od Haldexa była wypięta kostka. Po podpięciu i skasowaniu błędu nie ma go już, napęd czuć, że działa jednak strasznie tłucze, obciera sam nie wiem jak to nazwać przy skręcaniu. Co może być przyczyną?
-- 17 października 2015, 13:58 --
Problem z połączeniem z ABS rozwiązany, ESP dalej nie ma, a od Haldexa była wypięta kostka. Po podpięciu i skasowaniu błędu nie ma go już, napęd czuć, że działa jednak strasznie tłucze, obciera sam nie wiem jak to nazwać przy skręcaniu. Co może być przyczyną?