Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Metaliczny dźwięk

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Metaliczny dźwięk

Postprzez Matii705 » 18 lutego 2017, 15:47

Witam występuje u mnie prolem terkotu metalicznego dźwięku coś w tym stylu, ale jedynie podczas dodawania gazu na pierwszym i drugi biegu i przy dodaniu gazu na skręcaniu w prawo byłem u mechanika i on stwierdzil ze to nie sprzęgło. A wina tłumika ktory był krzywo zespawany i opierał się o tę termiczną osłonę srebrną. Tak więc dzisiaj wszystko ładnie odkręciłem ustawiłem i nie widać by coś o coś zachaczało a dźwięk nie ustał. Ponadto znalazłem gdzieś na internecie ze to może być wina wieszaka i podczas skretu moze się opierać o tą oslone i to wydaje ten dźwięk ale za bardzo nie wiem o który moze chodzić czy typowo o te gumki w które wchodzi tłumik srodkowy bo w nie wchodzi dosyć luźno. Środkowy wieszak już na tłumiku koncowym jest bardzo sztywny zze nawet ciężko zdjąć tłumik koncowy. A ostatni z wieszaków znów jest bardzo luźny że mozna swobodnie ruszac tłumikiem. Dodam że tłumik w moim Leonku idzie strasznie wysoko prawie przy tej osłonie. Spoglądająć pod spód 8 zaworowego Toledo II tłumik idzie dużo niżej.Czyżby źle dopasowany wieszak był przyczyną?Jeśli tak to który?
Matii705
Stella +
Stella +

Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Reklama

Re: Metaliczny dźwięk

Postprzez marcin7x5 » 19 lutego 2017, 09:59

Weź walnij pięścią w katalizator i zobacz czy nie brzęczy on w tej obudowie bo lubią się pokruszyć.
marcin7x5
Cupra
Cupra

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: leon 1M
Silnik: AUS 1.6

Re: Metaliczny dźwięk

Postprzez Matii705 » 23 lutego 2017, 19:47

Problem rozwiązany ktoś zespawał nieudolnie bolce które rozciął przy wymianie gum przy złaczce elastcznej.I właśnie ten spaw jesli mozna to nazwać spawem tak pukał o metal
Matii705
Stella +
Stella +

Auto: SEAT LEON I
Silnik: benzyna 1.6 16V

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna