Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

1.8T Nierówna praca pdczas nagrzewania

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienia napędu, modyfikacji, ...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

1.8T Nierówna praca pdczas nagrzewania

Postprzez hornet15re1 » 29 lipca 2018, 22:35

Od roku borykam sie z irytującym problemem z moim 1.8t,a mianowicie auto odpala idealnie,wchodzi na wyższe obroty i chodzi dobrze do momentu jak schodzi do normalnych obrotów to wtedy zaczyna pracować jakby na 3 cylindrach i podczas przyspieszania tak samo do momentu rozgrzania silnika gdy wszystkie problemy znikają. na vagu brak błędów jedynie okazjonalnie błąd mechaniczny zaworu n249. Cewki i swiece wymienione/sprawdzone,czujnik temperatury podmieniony z seata cordoby,żadnego błędu wypadających zapłonów,problem jest na gazie jak i benzynie,jakby dawka paliwowa była zła i silnik nierówno pracuje. już nie mam pomysłu co może :? mu byc,jedynie podejrzewam jeszcze sondę lambde,ciężko cos zdiagnozować, bo problem występuje tylko podczas odpalenia na zimno i po paru minutach ustępuje.
Jeżdżę na LPG...i jestem z tego dumny!!!
AUQ 1.8 20VT+DOWNPIPE+TIP+FMIC+WIRUS 1,2bar
hornet15re1
Sport
Sport

Auto: Leon 1.8 TS
Silnik: AUQ 1.8

Reklama

Re: 1.8T Nierówna praca pdczas nagrzewania

Postprzez PanPucek » 13 sierpnia 2018, 10:27

hornet15re1, Ja bym zrobił test szczelności układu doładowania, szczelność wtrysków LPG oraz pełne logi interfejsem dziagostycznym:!:

Ja na wolnych obrotach w 1.8T miałem falowanie/szarpanie... Przy normalnej jeździe było OK. Potem się okazało, że dwa wtryskiwacze Dragon BF lekko lały, w trójniku odmy była dziurka jak od zapałki (guma sparciała) i drobny wyciek na opasce przy N75... Po usunięciu tych usterek auto nie do poznania - mimo, że logi nie wskazywały na jakieś nieszczelności :roll:

Test szczelności wykonany w ten sposób:
https://www.youtube.com/watch?v=DPeYYBMBj1I
PanPucek
Stella +
Stella +

Auto: Leon
Silnik: AUQ 1.8

Powrót do Leon 1 - Techniczne Benzyna