Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Gniwero napisał(a):Witam,
Chcę poszerzyć rozstaw kół w Leonie. Mam felgi o szerokości 7,5 i ET38 i myślałem, żeby założyć z przodu dystanse 15mm na stronę, a z tyłu 18 albo 20mm.
Orientujecie się czy to będzie pasowało i koła nie wyjdą za obrys błotników?
Chcę poszerzyć rozstaw kół w Leonie. Mam felgi o szerokości 7,5 i ET38 i myślałem, żeby założyć z przodu dystanse 15mm na stronę, a z tyłu 18 albo 20mm.
CzykuCzyk napisał(a):Koledzy, mam felgi 17"x7,5" et35, 215 oponę i chce, żeby wyrównało mi się koło z błotnikiem z przodu i z tyłu, jakie dystanse założyć ? 17mm na przód i 20mm na tył będzie dobrze ?
Mateo napisał(a):CzykuCzyk napisał(a):Koledzy, mam felgi 17"x7,5" et35, 215 oponę i chce, żeby wyrównało mi się koło z błotnikiem z przodu i z tyłu, jakie dystanse założyć ? 17mm na przód i 20mm na tył będzie dobrze ?
Tak jak piszesz będzie dobrze.
przemekg41 napisał(a):Witam Panowie Mam pytanie co do dystansów. Mam seata ale toledo 1M (ale w końcu to to samo co leon)ale liczę na pomoc
mam opony R16 215/45 ET 43 szukam jakiś dystansów na początku na tył. Chodzi mi o to aby koło było ładnie wysunięte ale, nie wystawało no i przy obciążeniu opona nie obcierała. Nom i jeszcze jedno jakie śruby muszę kupić. Na pewno przelotowe długie ale chodzi mi o to osadzenie i jakiś model śruby
![]()
?
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości