Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

lub też pełna wartość odszkodowania (jeżeli wrak oddajesz do TU).
czy moge juz zaczac naprawiac auto, czy czekac na oficjane uznanie szkody lub na kase?

peter85 napisał(a):To akurat nie zawsze jest prawda, w przypadku szkody z AC TU nie ma obowiązku odkupienia wraku no chyba że masz taki zapis w OWU ale to raczej rzadkość TU może od ciebie odkupić wrak ale jest to często tylko ich "dobra wola" a mnie obowiązek.

birkut napisał(a):1- czy moge juz zaczac naprawiac auto, czy czekac na oficjane uznanie szkody lub na kase?
2- czy dowod rejestracyjny bedzi (po naprawie) zwrocony - spotkalem sie z opinia ze jezeli szkoda jest calkowita to juz mi go nie wydadza - w co nie chce mi sie wierzyc
3- w zwiazku z 2. SzC tzn ze zostawiaja mi uszkodzone auto i przelewaja kase, a ja robie z nim co chce (sprzedaje bite lub naprawiam)

rzeczoznawca uznał ze za jeden z elementów uszkodzonych podczas wypadku nie należy mi sie kasa
czy mogę zgłosić to w takim razie jako inną szkodę (tzn powstała w innym- wcześniejszym- zdarzeniu)?

peter85 napisał(a):rzeczoznawca uznał ze za jeden z elementów uszkodzonych podczas wypadku nie należy mi sie kasa
a czy faktycznie był on uszkodzony wcześniej czy to tylko wymysł rzeczoznawcy?czy mogę zgłosić to w takim razie jako inną szkodę (tzn powstała w innym- wcześniejszym- zdarzeniu)?
jeśli teraz orzekli szkodę całkowitą to już raczej za późno na zgłoszenie wcześniejszej szkody.

no wlasnie opisal mi z ubezpieczenia ze moge ja zglosic.
pytanie tylko czy mi sie to oplaca.
bedzie pewnie kolejna zwyzka OC
zaplaca mi i ile za druga szkode?

peter85 napisał(a):no wlasnie opisal mi z ubezpieczenia ze moge ja zglosic.
pytanie tylko czy mi sie to oplaca.

jak mam to zobaczyc jak nigdzie nie jest ujete?
czy to pomniejsza kwote ubezpieczenia z ktorej wyliczaja drugie zdarzenie, czy nie ma wplywu?

a jesli zglosze to jako pierwsza szkode to co prawda za druga wyplaca mi tak jak teraz 5000zl
ale dostane jescze kase za to wgniecenie jako pierwsza szkode.

Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość