Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Zagnieciony próg

Porady odnośnie napraw blacharskich, malowania itp.

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Zagnieciony próg

Postprzez m4niac » 21 maja 2013, 16:50

Pare dni temu byłem wymieniac tarcze i klocki z tyłu . Nie wiem jak to sie stało ale jakimś trafem źle była podłożona jedna z 4 łap od podnośnika i podczas podnoszenia jego rant lekko mi zagniótł próg.Jest lekko wgnieciony do środka i był baranek zdarty. Kur.a 3 mm łapa jakby była skierowana na zew to by sie nic nie stało. :evil: Kupiłem w motipie lakier w sztyfcie pod kolor z tabliczki znamionowej i położyłem 2 warstwy w miejscu ubytku. Nie wiem czy to wystarczy czy prysnać na to jeszcze jakims hamerritem.

Obrazek
Obrazek
Obrazek
m4niac
Signo
Signo

Auto: Leon II
Silnik: BSE 1.6

Reklama

Re: Zagnieciony próg

Postprzez RafcioGTC » 22 maja 2013, 09:27

Łooo losie ... nie chciał byś widzieć moich progów ;P
Obrazek
RafcioGTC
TopSport
TopSport

Auto: Seat Leon
Silnik: ASV 1.9

Postprzez wojtekk » 22 maja 2013, 15:52

Bez przesady, o takie cos robic panike... zostaw juz jak jest nic nie bedzie.
Obrazek
wojtekk
Sport
Sport

Auto: leon ASV

Postprzez m4niac » 22 maja 2013, 19:14

Na początku wyglądało to gorzej baranek był zdarty ale po nałożeniu lakieru w sztyfcie prawie nic nie widać tylko lekkie wklęśnięcie.
m4niac
Signo
Signo

Postprzez darq12 » 22 maja 2013, 19:42

Bardziej bym się martwił pozagniatanymi rantami na progach, bo tam najszybciej ruda wchodzi jak są pozagniatane i poobijane od łap. To jest jedyny nie wypał aut grupy vag. Przechodziłem to w golfie III. Progi zdrowiutkie a ranty pogniłe i pozagniatane musiałem pilnować za każdym razem aby auto mi podnosili za wahacze z przodu. Już duże fiaty miały to lepiej rozwiązane :wink: Jak kupiłem leonka to od razu zakonserwowałem spód z uwagą na ranty i progi choć są w dobrym stanie i blacha ocynk. Kto to widział aby takie masy podnosić na takich rantach (blaszkach) tam powinna być blacha grubości 1cm :wink:
darq12
Sport
Sport

Auto: Leon 1.9TDI
Silnik: AHF 1.9

Postprzez m4niac » 23 maja 2013, 15:45

Jak miałem golfa 4 przez 5 lat też miałem pozagniatane te ranty było zerwane zabezpieczenie raz na to psiknąłem bitexem w sprayu i nie korodowało. Golfy 4 miały dobre zabezpieczenie blacha ocynkowana z 2 stron nie wiem jak jest w seacie. Czy tylko auta składane u helmutów są dobrze zabezpieczone antykorozyjnie ? moj leonek jest made in espania więc nie wiem czy będzie tak solidnie zabezpieczony jak golf
m4niac
Signo
Signo

Powrót do Naprawy blacharsko-lakiernicze