Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
acoq napisał(a):U mnie po wyjeździe z salonu i tankowaniu na najbliższej stacji weszło 57,64 do pierwszego odbicia. Zapewne dystrybutor trochę zawyżał, ale regularnie udaje mi się zalać trochę ponad 50 litrów (zazwyczaj tankuję na tej samej stacji paliw).
KubaaBia napisał(a):acoq napisał(a):U mnie po wyjeździe z salonu i tankowaniu na najbliższej stacji weszło 57,64 do pierwszego odbicia. Zapewne dystrybutor trochę zawyżał, ale regularnie udaje mi się zalać trochę ponad 50 litrów (zazwyczaj tankuję na tej samej stacji paliw).
A tankujesz kiedy czerwonka kropka miga i masz zasieg 0km ?
Mi srednio odbiaja przy 48.5l i juz wtedy mam 0km i migra ta czerwona kropka. Nie odwazyłęm sie jszcze na wieciej
Ciekawe. W której instrukcji? Właśnie zajrzałem do aktualnej i nominalna pojemność zbiornika jest 50 litrów (55 litrów dla wersji 4Drive).W instrukcji jest napisane że bak mieści 57 litrów.
Pik napisał(a):(55 litrów dla wersji 4Drive).
Pik napisał(a):Ciekawe. W której instrukcji? Właśnie zajrzałem do aktualnej i nominalna pojemność zbiornika jest 50 litrów (55 litrów dla wersji 4Drive).W instrukcji jest napisane że bak mieści 57 litrów.
Krzyzak napisał(a):tak paliwo chlupie, że kiedyś się aż wystraszyłem
grexons napisał(a):Cześć u mnie spalanie z 1000km to 7.5l. Wczoraj przejechalem 220km trasą s7 z tempomatem na 140-145km/h i spalanie wyszło 8.8l takze ogolnie calkiem sporo... 1.4tsi 150KM kola 17'. Liczylem na spalanie litr mniejsze
Hans15336 napisał(a):Stań w korkach to spokojnie pokaże się 20l.
kaCuCh napisał(a):Mnie to zaczęło dopadać. Trasy fajnie, ale samo miasto, zimno, krótkie odcinki do pracy 3-5km, mam minimum te 13l, czasem 15-18l. Na baku ostatnim jakieś 350km.
Hans15336 napisał(a):Stań w korkach to spokojnie pokaże się 20l.
kaCuCh napisał(a):Na baku ostatnim jakieś 350km.
marekwar napisał(a):248 metrów - taka mniej więcej jest droga hamowania przy prędkości 220km/h na suchym asfalcie.
Na mokrym asfalcie to już ok. 415 metrów.
Warto o tym pamiętać.
marekwar napisał(a):248 metrów - taka mniej więcej jest droga hamowania przy prędkości 220km/h na suchym asfalcie.
Fredi88 napisał(a):spalanie spada o okolo pół litra po 10 tys km.
jedreg napisał(a):Oczywiscie, mozna tez wypiąc bezpiecznik wirtualnego kokpitu, bo pewnie trafią się tacy dla których wszystko poza widokiem za szybą jest "zbędne"
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: hopcmark, mczelny2401 i 2 gości