Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
maciek89 napisał(a):Silnik nie będzie trzymać trybu Cupra, czy to w ustawieniu silnika w indywidualnym, czy sam tryb
maciek89 napisał(a):Silnik nie będzie trzymać trybu Cupra, czy to w ustawieniu silnika w indywidualnym, czy sam tryb. Powód to zapewne ekologia, w trybie Cupra auto przepala zdecydowanie więcej benzyny, mapa jest jeszcze dodatkowo podlana żeby cupra strzelała przy ujęciu gazu (na seryjnym wydechu słabo słychać ale na przerobionym wydechu słychać to bardzo wyraźnie). Tak jest, tak ma być, nic się nie zepsuło.
lechu 76 napisał(a):Ale to tylko chyba w DSG czy dotyczy to wszystkich CUPRA
dragonflymr napisał(a):Z drugiej strony nie do końca jestem pewien czy jeśli pali się fake Cupra mode to zmiana na S wajchą od biegów faktycznie daje pełne Cupra czy jednak jeszcze nie, wydaje mi się że nie i reakcja na gaz jest inna, ale może to złudzenie?
KriSSo napisał(a):W R mam tak, że jeśli zgaszę silnik w trybie Race (u Ciebie Cupra), to po ponownym uruchomieniu nadal mam tryb Race ( czyli sztywny układ kierowniczy, dźwięk SA, reakcja na gaz), tylko skrzynia jest w trybie D. Żeby uzyskać normalną pracę w Race wystarczy, że ruszę skrzynię w położenie S i jest pełny Race - nie muszę ponownie wybierać trybu. U Ciebie powinno być tak samo. Sprawdź.
KriSSo napisał(a):Bo jeśli zostawiłeś tryb skrzyni w D, to możesz mieć takie złudzenie. Rusz drążek na S i sprawdź.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Ogólne
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości