Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

Falowanie obrotów awaria start stop i błąd P0191

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje.......

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Falowanie obrotów awaria start stop i błąd P0191

Postprzez Elni86 » 2 lipca 2019, 19:03

Witam, tydzień temu wybrałem się nad morze (trasa 700km) w połowie drogi , oczywiście po kilku postojach na stacjach nagle zgasł mi silnik i pojawiła się informacja o "usterce systemu start stop, uruchom silnik ręcznie "po czym przekręciłem kluczyk i wróciło do normy przez resztę trasy do samej północy kraju. Wracając do domu znów podobna trasa gdzieś po 400km prawie ta sama sytuacja, lecz zaczęły falować obroty w przedziale od 500-900-500-900 rpm migała spirala na desce i pojawił się błąd po podpięciu vcds-a P0191 00 [229] implausible signal ( niewiarygodny sygnał ), 5242 - fuel pressure sensor (g247) . Po skasowaniu błędów i chwilowym postoju około 20 minut dalsza jazda nie sprawiała kłopotów . Jakieś pomysły co mogło się stać ? Czyżby było to coś połączone z moim wcześniejszym tematem ...
Ps. Nie mogę wstawiać zdjęć więc screena z vcds-a nie mam , filmu także nie nagrałem bo działo się to tak szybko ,że musiałem zaparkować gdziekolwiek bo inni użytkownicy drogi by trąbili na mnie .
Pozdrawiam
Seat Leon 5F 1.6tdi 77kW silnik CLHA . Nadwozie Biała Perła
Elni86
Stella +
Stella +

Region: małopolskie
Auto: Leon 5F
Silnik: turbo diesel inny

Reklama

Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel