Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

mczelny2401 napisał(a):Nagraj filmik jak to brzmi i wstaw na forum link do niego to posłuchamy

cysiu100 napisał(a):Ja tam bardziej słysze ćwierkanie z paska. Często taki dźwięk w tych silnikach wydaje wadliwa pompa wody.
cysiu100 napisał(a):Ja tam bardziej słysze ćwierkanie z paska. Często taki dźwięk w tych silnikach wydaje wadliwa pompa wody.

decobarca84 napisał(a):Auto 80 tyś i pompa by już byłą walnięta i piszczy??

KrutkiWwa napisał(a):To ja wam powiem na tak, dokładnie wczoraj wymieniałem rozrząd w CUNie i tez myślałem ze to rolka lub napinacz, faktycznie po rozebraniu rolki bylo slychac w palcach, no dobra zakładamy cały nowy z pompa wody zestaw INA, po złożeniu i odpaleniu, minimalna roznica ale to minimalna
-- 3 października 2019, 15:15 --
co jest mysle, i tak od ucha do ucha mojego i szpenia ktory skladal rozrzad zabralismy sie za dochodzenie co to moze byc, po zdjeciu przewodu doladowania z gruchy turbo dzwiek wydobywajacy sie z komory silnika byl spokojniejszy, silnik pracowal ciszej
-- 3 października 2019, 15:16 --
suma sumarum doszlismy do wniosku ze na 80% moze to byc zintegrowana pompa oleju i vacum, umiejscowiona przez kochanych inzynierow z VW gdzie?
-- 3 października 2019, 15:17 --
w silniku, Nie jest to diagnoza a domysly, dopiero po wymianie tego ustrojstwa bede pewny na 100%
-- 3 października 2019, 15:18 --
sory za takie rozbicie posta na kawałki ale jakiś błąd mi wyskakiwał i dopiero tak poszło.

stary_tetryk napisał(a):Pompa vacum zintegrowana z pompą oleju jest napędzana paskiem zębatym pracującym w kąpieli olejowej i jest w misce olejowej
mczelny2401 napisał(a):Mam w rodzinie nową Skodę Superb i ona tak pracuje od samego początku więc moim zdaniem daj sobie z tym
-- 3 października 2019, 15:41 --
Znajomego Leon o kodzie silnika CRBC również tak pracuje. W moim ex 2.0 tdi CKFC pomimo przebiegu 120 tyś km nie było tego dźwięku ale była to generacja z 2013 r więc w kolejnych latach musieli coś spaprać

mm.max napisał(a):Ja mam tak samo od początku kiedy mam Leona (czyli 2 lata) i samochód żyje... nic się nie pogarsza, nic nie szumi czy rzęzi głośniej, jak się delikatnie nagrzej ustaje ten hałas.
Pompy faktycznie w tych autach są kiepawe
Niebawem planuje rozrząd wiec liczę że to zniknie

Powrót do Leon 3 - Techniczne Diesel
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość