Witam,
2 miesiące temu kupiłem Leona 1.2 TSI z 2015 roku. Przez ten czas przejechałem 2 tys kilometrów, stan oleju obniżył sie z max do połowy skali a stan płynu chłodniczego z max do min. Czy to są akceptowalne wartości ?
Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Jaki masz przebieg ? Wiesz jak wcześniej był wymieniany olej ? Ja mam 1.2 TSI od 3 mcy (nowy). Pierwszą wymianę zrobiłem przy 3,8 kkm nie zauważyłem ubytku. Teraz mam 7,2 kkm i też nie widzę spadku. 60% trasy to autostrady, często okolo 160 km/h. Do 3 kkm nie jeździłem wyżej niż 3500 obr/min. Spadku płynu chłodzącego nie zauważyłem.lookpo napisał(a):Witam,
2 miesiące temu kupiłem Leona 1.2 TSI z 2015 roku. Przez ten czas przejechałem 2 tys kilometrów, stan oleju obniżył sie z max do połowy skali a stan płynu chłodniczego z max do min. Czy to są akceptowalne wartości ?

Rozumiem, że z racji wieku olej był wymianiany już conajmniej raz ? Jezeli chodzi o olej to jak dla mnie trochę dużo (zależy jak i w jakich warunkach jeździsz) go bierze, jednak wg zapisów instrukcji bedzie ok. Jak poczytasz wątki o 1.2 tsi to sa dużo gorsze przypadki, co do płynu to nie słyszałem by tak znikał. Jesteś pewien, że dobrze mierzysz poziom oleju ? Ja zauważyłem , że u mnie po odczekaniu 2h wynik jest bardziej powtarzalny niż bezpośrednio 10 minut po zgaszeniu.lookpo napisał(a):Przebieg to 20kkm

Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość