-- 6 kwietnia 2018, 11:11 --
Ok już po serwisie , okazało sie ze przyczyna „ mokrego” pedała jest smar w sprayu , który został użyty do „przesmarowana „ tylnej części pedalow przy przeglądzie 60k , co miało zapobiec wydawaniu odgłosów przy wciskano pedalow , teraz nadmiar ten „ma prawo „ wydobywać się z części mechanicznych pedalow . Będę jeździ , obserwował....
-- 7 kwietnia 2018, 01:24 --
Witam ponownie , powycieralem wszystko dokładnie , zrobiłem trasę 200 km właśnie wróciłem i ku mojemu zaskoczeniu znów plama na przednim dywaniku , dotknąłem pompy i jest cała mokra , ale nie jest to płyn hamulcowy , a z tego co się orientuje to tak owy powinien być przy wycieku pompy sprzęgła
-- 7 kwietnia 2018, 17:14 --
Auto zostało na diagnozie w ASO , pod pedałem stwierdzono plamy , lecz nie wiadomego pochodzenia , ni to woda ni to olej taka jakaś dziwna substancja , w poniedziałek mam się dowiedzieć
-- 9 kwietnia 2018, 19:20 --
Panowie dzis odebrałem auto z ASO i okazało się ze faktycznie był wyciekający płyn z pompy sprzęgła , jest to jakiś „dodatkowy płyn wspomagający „ ASO stanęło na wysokości zadania i wymieniło cały pedał sprzęgła wraz z ów pompa sprzęgła , koszt to lekko podań 1.2 k cały koszt pokryje gwarant , mój przypadek w tym modelu i w tym ASO był pierwszy , w ramach informacji. Leon f5 1.8 tsi cjsa z 2014 roku ( końcówka lipca ) model 2015 prejechane 69,5 k km pozdrawiam