Reklama

Zapraszamy do polubienia naszego nowego fanpage na Facebook'u.

1.5 TSI ACT i "szarpanie na jedynce"

Wszystko co dotyczy silnika, przeniesienie napedu, modyfikacje...

Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

Re: 1.5 TSI ACT i "szarpanie na jedynce"

Postprzez mzak » 2 sierpnia 2019, 20:35

Cześć. Widzę że w temacie szarpania niewiele pozytywów.
Nie śledziłem wątku, ponieważ zrezygnowałem z Leona. Przyznaję, że niestety... jednak nie miałem zamiaru brać udziału w tej loterii - będę kangurem czy też nie.
Mam nadzieję, że admin wybaczy odbieganie od tematu - pochwalę się tylko co ostatecznie wybrałem. Padło na... Ceed'a z silnikiem 1,4 140KM. Jeździ sobie całkiem całkiem ;)
Zatem, życzę Wam powodzenia i do usłyszenia!
mzak
Stella
Stella

Region: śląskie
Auto: Honda
Silnik: CJXA 2.0

Reklama

Postprzez maciejkrk » 6 sierpnia 2019, 21:26

Powiem Wam wszystkim też ciekawostke, mam 1.2 TSI 110km z 2018 roku i mam dokładnie takie same problemy z szarpaniem na 1 biegu, kangurkiem, czasami skokowym a nie płynnnym przyspieszeniem.

Co ciekawe? Byłem w ASO i wciskali mi że to normalne i że w ogóle autem się nie jeżdzi nie naciskajać gazu np: na luzie w korku i ze wymyslam.. A tu widze ze nie tylko ja mam ten problem.
maciejkrk
Stella
Stella

Region: małopolskie
Auto: Seat Leon 3

Postprzez leshnikov » 8 sierpnia 2019, 17:26

Swoim 1.5 TSI 130 koni wyprodukowanym w Q4 2018 zrobiłem już 5000km, jeździ super. Trasy krajówkami 4,9l, na autostradzie 170 km/h średnia 8l/100. Zapas mocy do wyprzedzania też przyzwoity.

„Kangura” udało mi się wywołać tylko jak na jedynce wciskałem mocniej i nagle odpuszczałem gaz- ale wciąż, to samo robiła moja stara Fabia 1.2. Jest ktoś z Wrocławia kto ma Leona z kangurem w manualu? Aż jestem ciekaw czy to cecha kierowcy, czy samochodu i u mnie tez będzie narzekał (a ja u niego).
leshnikov
Stella
Stella

Region: dolnośląskie
Auto: Leon III FL 1.5 TSI
Silnik: benzyna turbo inny

Postprzez cezz » 10 sierpnia 2019, 07:59

Panowie,
szarpanie naszych leonów jest wywołane przez jego hiszpański temperament :twisted: :twisted:
Jest po prostu typowym Toro bravo :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Był: Seat Leon FR 1P
Był: Skoda Octavia 1Z1
Jest: Seat Leon ST Xcellence Desire Red
cezz
Stella
Stella

Region: mazowieckie
Auto: Leon 5F

Postprzez tomek176 » 13 sierpnia 2019, 14:40

Uwaga jutro jadę na serwis zobaczymy czy uda im się ogarnąć temat. Niby maja rozwiązanie.

Wysłane z mojego ONEPLUS A6003 przy użyciu Tapatalka
tomek176
Stella +
Stella +

Region: wielkopolskie
Auto: Leon 1.5 TSI ST FR
Silnik: benzyna inny

Postprzez Eleonor » 13 sierpnia 2019, 15:40

Daj znać co to za rozwiązanie ... w necie aż huczy na ten temat ....
Eleonor
Sport
Sport

Auto: Ateca FR 2020 DSG
Silnik: DADA 1.5

Postprzez PotterH » 14 sierpnia 2019, 09:42

tomek176 napisał(a):Uwaga jutro jadę na serwis zobaczymy czy uda im się ogarnąć temat. Niby maja rozwiązanie.

A kolega Tomek ma 130 czy 150 km? Czekamy z niecierpliwością na relację;)
PotterH
Stella
Stella

Auto: Leon

Postprzez tomek176 » 14 sierpnia 2019, 10:09

PotterH napisał(a):
tomek176 napisał(a):Uwaga jutro jadę na serwis zobaczymy czy uda im się ogarnąć temat. Niby maja rozwiązanie.

A kolega Tomek ma 130 czy 150 km? Czekamy z niecierpliwością na relację;)
130KM. Wizyta na 14, ale musicie poczekać aż ostygnie więc pierwsze info jutro rano. Dam też znać co robią.

tomek176
Stella +
Stella +

Postprzez tomek176 » 14 sierpnia 2019, 18:57

Nie będę Was trzymać w niepewności. Czy naprawili? Nie. Dlaczego? Mają gotowe aktualizacje do 2 z 4 numerów kodowych silników 1.5 tsi, a do 2 pozostałych są 2 w przygotowaniu czyli między innymi moj. Dziady nie sprawdzili mojego VIN przed umawianiem wizyty. Za co dostałem w promocyjnej cenie full link.

tomek176
Stella +
Stella +

Postprzez MarkusD » 14 sierpnia 2019, 20:59

tomek176 napisał(a):Nie będę Was trzymać w niepewności. Czy naprawili? Nie. Dlaczego? Mają gotowe aktualizacje do 2 z 4 numerów kodowych silników 1.5 tsi, a do 2 pozostałych są 2 w przygotowaniu czyli między innymi moj. Dziady nie sprawdzili mojego VIN przed umawianiem wizyty. Za co dostałem w promocyjnej cenie full link.

FulLink za swoje nieogarnięcie może być, jakby jeszcze aktywny tempomat wsadzili to mógłbym raz w miesiącu jeździć...
Ale przynajmniej Masz FulLinka, lecz dalej nie ma pewności czy wogóle ogarneli temat z tym kangurem, ja oczywiście nie mam tego silnika i się cieszę że wziąłem 1.4 150KM, bo cholera by mnie wzięła... choć ruszanie od zera takie dynamiczne też nie należy do płynnych przy zmianie biegu z 1 na 2 gi...
MarkusD
Sport
Sport

Auto: Seat Leon ST FR 2018
Silnik: benzyna 1.4

Postprzez PotterH » 14 sierpnia 2019, 21:23

tomek176 napisał(a):Nie będę Was trzymać w niepewności. Czy naprawili? Nie. Dlaczego? Mają gotowe aktualizacje do 2 z 4 numerów kodowych silników 1.5 tsi, a do 2 pozostałych są 2 w przygotowaniu czyli między innymi moj. Dziady nie sprawdzili mojego VIN przed umawianiem wizyty. Za co dostałem w promocyjnej cenie full link.

Mógłbyś napisać dla których są dla których jeszcze w aktualizacji ? Swoją drogą to i tak plus dla dilera że chciał coś dać w zamian za swoją niekompetencje.
PotterH
Stella
Stella

Postprzez tomek176 » 14 sierpnia 2019, 21:40

PotterH napisał(a):

Mógłbyś napisać dla których są dla których jeszcze w aktualizacji ? Swoją drogą to i tak plus dla dilera że chciał coś dać w zamian za swoją niekompetencje.
Niestety nie mam pojęcia. Widziałem je na ułamek sekundy ciężko było zapamiętać.

tomek176
Stella +
Stella +

Postprzez PotterH » 5 września 2019, 18:06

Na forum t-rocka użytkownik golfa z silnikiem 1,5 130 km pisze, że miał już aktualizację:
cytat z forum:
No to jestem po aktualizacji, pierwsze wrażenia jak najbardziej na plus, podczas ruszania obroty nie spadają poniżej 1 tys, wcześniej było to notorycznie co powodowało kangurowanie na ciepłym silniku. Na zimno testować będę dopiero jutro plus zobaczę jak samochód zachowuje się w korkach.

U nas chyba dalej cisza ? Po za tym kolejne dwie rzeczy przyprawiają mnie o zawrót głowy - 1. to dziwne buczenie przy uruchamianiu na zimno - silnik buczy przestaje, buczy przestaje - jutro nagram od spodu - brzmi to nie mniej jednak dość dziwnie oraz 2. drgania w aucie przy postoju - drgania co prawda są na razie nie wielkie - ale odczuwa się drgania na kierownicy, drążku zmiany biegów, na drzwiach - nie wiem czy to w granicach jakieś tolerancji, czy to w aucie tej klasie, jak najbardziej dopuszczalne, czy jednak są powody do obawy. (autem przejechane 20 tyś).

Pozdrawiam
PotterH
Stella
Stella

Postprzez marekwar » 6 września 2019, 00:00

Wyjaśnienie jest tu od 4 min 30s [emoji3]
https://youtu.be/7vYe28J3QLk

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
marekwar
Sport
Sport

Region: łódzkie
Auto: Leon ST Xcellence

Postprzez Eleonor » 11 września 2019, 08:09

Podobno ogłoszono akcję serwisową na kangurka ( na razie w Skoda ) :
https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewto ... 295#p26330
Eleonor
Sport
Sport

Auto: Ateca FR 2020 DSG

Postprzez hoozgo » 18 września 2019, 07:49

Czesc,

Mi właśnie stukneło 10k przebiegu, auto z grudnia 2018.
U mnie objaw "kangurowania" faktycznie da się uzyskać ale na ten moment jest to dla mnie aspekt marginalny. Jeśli w ogóle wystąpi to tylko zaraz po odpaleniu silnika, jadąc na 1 biegu przez jakieś 200m - powiedziałbym że w fazie ssania. Później wszystko jest gładko.
Gdyby ktoś chciał porównać swój egzemplarz z moim to proszę o kontakt, jestem dostępny na Śląsku.
Odpowiadając na offtop: serwis jak najbardziej dopuszcza do tego silnika olej o normie 504/507, czyli również oleje 5W30, nawet sami taki proponują przy wymianie (ProMoto Katowice)

Wysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka
hoozgo
Signo
Signo

Postprzez maymar » 15 października 2019, 21:18

Eleonor napisał(a):Podobno ogłoszono akcję serwisową na kangurka ( na razie w Skoda ) :
https://www.kodiaq-klub.pl/forum/viewto ... 295#p26330

Przeczytaj pismo z linku jaki podałeś - nie dotyczy ono kangurka tylko braku momentu obrotowego przy ruszaniu (brak reakcji na wciśnięcie pedału gazu)
maymar
Stella
Stella

Postprzez marekwar » 24 października 2019, 15:24

Jestem w serwisie Seat Bednarek w Łodzi i uzyskałem informację, że od ponad tygodnia jest dostępny skuteczny upgrade softu, eliminujący kangurzenie.
Na razie dla silnika 150KM ale w przygotowaniu jest dla 130KM.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez PotterH » 28 października 2019, 07:48

Z całym szacunkiem, ale już w to mi się nie chce wierzyć - stwierdzenie "nowe oprogramowanie jest w przygotowaniu" słyszałem już milion razy, odmienione przez wszystkie przypadki - moje zdjęcie wisi już w salonie w gablocie "tych klientów nie obsługujemy" , a mój numer jest wpisany na czarną listę. Męczę ich co tydzień, bo w moim egzeplarzu dość mocno wyczuwalny jest problem, a za chwilę mój leon będzie obchodził pierwsze urodziny - to chyba dość dużo czasu na rozwiązanie problemu.
PotterH
Stella
Stella

Postprzez marekwar » 28 października 2019, 08:44

W Łodzi już wgrano najnowszy soft kilku osobom z autami z silnikiem 150KM i ponoć pomogło.
Na tym forum jest to pierwsza informacja z oficjalnego serwisu seata a nie z jakiegoś linku do artykułu czy forum dotyczącego innych marek.
Ja na szczęście mam 1.4 150KM i mnie to nie dotyczy ale życzę kolegom aby problem rozwiązano.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez kecka » 28 października 2019, 09:54

Znajomy ma VW Golf 1.5 130 KM i w zeszłym tygodniu mu nagrałi nową wersję oprogramowania. I jest szczęśliwy, jest o 80% lepszy..
Samochód ma lepszy start na 1 i 2 bieg... :-D :-D :-D

Mam nadzieję, że wkrótce będzie gotowy na Leona.... :-) :-)
kecka
Stella
Stella

Auto: Leon 1.5

Postprzez Mateusz Mat » 7 listopada 2019, 13:59

Witam, mam problem z moim Leonem st silnik 1.5 tsi 130km. Stojąc na odpalonym silniku z wyłączonym systemem start/stop i włączając bieg czy to 1 czy wsteczny, przy puszczaniu sprzęgła podbija mi dwukrotnie obroty najpierw z ok 700 obrotów na ok.1000 a drugim razem z tego 1000 obrotów w okolice 1300 i gwałtownie spadają w okolice 800. Samochód był odstawiony na serwis gdzie nie stwierdzili żadnej usterki i twierdzą że to normalne w tym silniku. Obecnie mam przejechane ok. 8000 tys km a objawy się pojawiły dopiero od przejechanych 2000 tys. Wcześniej brak jakichkolwiek objawów z tym związanych. Ktoś miał takie objawy?
Mateusz Mat
Stella
Stella

Region: zachodniopomorskie
Auto: Seat Leon

Postprzez marekwar » 7 listopada 2019, 14:03

Jak na 8 milionów km (8000 tys.) to i tak dobrze, że ma jakiekolwiek obroty [emoji6]
marekwar
Sport
Sport

Postprzez hoozgo » 7 listopada 2019, 14:08

To normalne, u mnie silnik tak samo dozuje sobie obroty. Jest to zauważalne kiedy klimatyzacja jest wyłączona i obroty jałowe wynoszą 700rpm. Z włączoną klimatyzacją obroty jałowe wynoszą 950rpm i silnik już nie podbija obrotów.

hoozgo
Signo
Signo

Postprzez Mateusz Mat » 9 listopada 2019, 14:55

marekwar napisał(a):Jak na 8 milionów km (8000 tys.) to i tak dobrze, że ma jakiekolwiek obroty [emoji6]

Racja trochę mnie poniosło z tymi kilometrami. :-D

hoozgo napisał(a):To normalne, u mnie silnik tak samo dozuje sobie obroty. Jest to zauważalne kiedy klimatyzacja jest wyłączona i obroty jałowe wynoszą 700rpm. Z włączoną klimatyzacją obroty jałowe wynoszą 950rpm i silnik już nie podbija obrotów.

Masz na myśli takie dozowanie obrotów?
https://www.youtube.com/watch?v=URGqDiV ... ture=share
Mateusz Mat
Stella
Stella

Auto: Seat Leon

Postprzez hoozgo » 9 listopada 2019, 16:50

Mateusz Mat napisał(a):
marekwar napisał(a):Jak na 8 milionów km (8000 tys.) to i tak dobrze, że ma jakiekolwiek obroty [emoji6]

Racja trochę mnie poniosło z tymi kilometrami. :-D

hoozgo napisał(a):To normalne, u mnie silnik tak samo dozuje sobie obroty. Jest to zauważalne kiedy klimatyzacja jest wyłączona i obroty jałowe wynoszą 700rpm. Z włączoną klimatyzacją obroty jałowe wynoszą 950rpm i silnik już nie podbija obrotów.

Masz na myśli takie dozowanie obrotów?
https://www.youtube.com/watch?v=URGqDiV ... ture=share
Tak, dokładnie tak samo jest u mnie.

hoozgo
Signo
Signo

Postprzez exxxile » 19 listopada 2019, 12:46

Cześć,
tydzień temu testowałem Leona ST xcellence w wersji 150km. Jazda jak to testowa, niedużo kilometrów, ale opisywanego kangurowania nie odczułem. Niebawem (oby w tym tygodniu 8) ) odbieram swój egzemplarz FR z tym silnikiem. Wyjeżdżając z salonu powinien mieć wgrany najnowszy soft, także zobaczymy.
exxxile
Stella +
Stella +

Auto: Leon 5F FR

Postprzez PotterH » 2 grudnia 2019, 07:32

jest aktualizacja na 130 koni. Czy skuteczna wypowiem się na początku następnego tygodnia po wizycie w salonie.
PotterH
Stella
Stella

Postprzez tomek176 » 2 grudnia 2019, 09:18

PotterH napisał(a):jest aktualizacja na 130 koni. Czy skuteczna wypowiem się na początku następnego tygodnia po wizycie w salonie.
Oby do wszystkich wersji. Niech dobrze sprawdzą czy od Twojego VIN. Mi powiedzieli, że jest pojechałem i był , ale do innego kodu silnika. To było 2 miesiące temu może się zmieniło.

tomek176
Stella +
Stella +

Postprzez PotterH » 10 grudnia 2019, 08:54

tomek176 napisał(a):
PotterH napisał(a):jest aktualizacja na 130 koni. Czy skuteczna wypowiem się na początku następnego tygodnia po wizycie w salonie.
Oby do wszystkich wersji. Niech dobrze sprawdzą czy od Twojego VIN. Mi powiedzieli, że jest pojechałem i był , ale do innego kodu silnika. To było 2 miesiące temu może się zmieniło.

sami dzwonili ( po wcześniejszym moich zgłoszeniu problemu), więc mam nadzieję, że się nie pomylili - zresztą mieszkam kilometr od salonu, więc dużo nie stracę :)
chociaż mam nadzieję, że w końcu coś wymyślili i to działa - dam znać, jak będę znać szczegóły.

-- 10 grudnia 2019, 07:19 --

Byłem na aktualizacji - dużo nie przejechałem, ale od razu czuć różnicę - oczywiście zmiana na plus - zrobię więcej kilometrów to powiem więcej.
Ważna uwaga - wg informacji, jakie uzyskałem w salonie - nie robią tego jako akcję serwisową - więc, jak ktoś czeka z niecierpliwością to może się nie doczekać - samemu trzeba się zgłosić na naprawę gwarancyjną.
PotterH
Stella
Stella

Postprzez Vampire1984 » 18 grudnia 2019, 22:02

Jechalem dzis wersja 130KM i pomimo wyczucia sprzegla ze sluzbowki RC IV 1.5dci ktore jest ciezsze jako opor to nie mialem problemu z ruszaniem.
Był: Toyota Yaris FL 1.0, Toyota Corolla IX 1.4, Honda Accord VII FL 2.0, Leon 5F 1.4 viewtopic.php?f=91&t=55743
Jest: MB A250 4M viewtopic.php?f=34&t=67730
|
My other car, would be a Jet Fighter
Vampire1984
Cupra
Cupra

Auto: MB A250 4M W177

Postprzez Kosimazaki » 19 grudnia 2019, 09:39

Drogiego stycznia mam umówiony termin na aktualizację jednego modułu i przy okazji zapytam się o aktualizację sterownika silnika. Dzisiaj zauważyłem, że u mnie występuje kangur, ale tylko w trybie Eco.
Kosimazaki
Stella
Stella

Auto: Leon ST FR

Postprzez czechu77 » 22 grudnia 2019, 13:16

Ja też jestem kilka dni po aktualizacji softu. Jest dużo lepiej, nie zdarzyło się na razie, żeby poszarpywał i tracił moc na dwójce przy przyspieszaniu z niskich obrotów. Oczywiście nie ciągnie z samego dołu, i reakcja na gaz ma pewną zwłokę ale jest to standard w doładowanym silniku, tym bardziej z filtrem cząstek stałych. Ogólnie problem uważam za rozwiązany. Do pełni szczęścia w brakuje przyjemniejszego dźwięku jaki generuje ten motor i bardziej zdecydowanej reakcji na pedał gazu
czechu77
Stella +
Stella +

Auto: 1.5TSI

Postprzez obek » 4 stycznia 2020, 15:55

Ja dzisiaj byłem na serwisie z przegladem po 3tys wymiana oleju i dodatkowo zgłosiłem słabą moc przy ruszaniu szarpanie. Wymienili olej i wgrali nowe oprogramowanie samochód jak by dostał kopa już od samej 2 na starcie więc jest dobrze. Silnik 1.5 130 km.
Jednak mam problem z wycieraczkami bo samochód niecały miesiąc a rozmazują po tym jak już im zgłosiłem jak to możliwe żeby w miesięcznym samochodzie wycieraczki były do wymiany :D Nie będę przecież jeździł do nich z wycieraczkami. Chociaż kupując samochód za 80 tys jak się zgłasza problem z wycieraczkami to powinni je od razu wymienić.
obek
Signo
Signo

Silnik: DACA 1.5

Postprzez markiewa » 4 lutego 2020, 06:14

Byłem wczoraj na wymianie oleju i przy okazji zgłosiłem efekt kangorowania silnik 1.5 ACT 131km 2019r. ASO nie widzi problemu i potrzeby aktualizacji oprogramowania :/ nie wiem co im to zależy. :/ kazali odstawić samochód na 2dni żeby sprawdzić problem na zimnym silniku. Mam pytanie. W jakich ASO wam aktualizowali oprogramowanie ??

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
markiewa
Stella +
Stella +

Auto: Leon ST Full Led

Postprzez piorun » 4 lutego 2020, 08:42

W MARANie podczas przeglądu bez problemu zaktualizowali soft. Potwierdzili, iż jest już nowa wersja oprogramowania do obu 1.5TSI, zarówno 130KM jaki i 150KM.
piorun
Signo
Signo

Auto: Seat Leon 5F

Postprzez markiewa » 4 lutego 2020, 08:51

A ktoś może zaktualizował Soft w jakimś ASO z okolic Katowic ??

markiewa
Stella +
Stella +

Postprzez hoozgo » 5 lutego 2020, 12:42

markiewa napisał(a):A ktoś może zaktualizował Soft w jakimś ASO z okolic Katowic ??

Markiewa, w jakim ASO robili problemy z aktualizacja softu? Sam chciałem jechać niedługo do ProMoto z tym tematem ( przy okazji serwisu)

hoozgo
Signo
Signo

Postprzez markiewa » 5 lutego 2020, 13:03

Lellek Gliwice. Zobaczę odstawiam do nich auto 21 lutego na dwa dni i może wtedy dojdą do wniosku żeby zrobić aktualizację softu.

markiewa
Stella +
Stella +

Postprzez hoozgo » 5 lutego 2020, 13:32

A powiedz mi, coś się pogorszyło że chcesz dostać update? Pytam, bo w wątku o opiniach użytkowników pisałeś że objaw jest u Ciebie prawie niezauważalny i nie przeszkadza.
Ja mam teraz 16k przebiegu i generalnie problem praktycznie nie występuje, jedynie silnik jest jak dla mnie trochę mułowaty na 1 i 2 biegu i to mnie skłania do proszenia o update.

hoozgo
Signo
Signo

Postprzez markiewa » 5 lutego 2020, 13:48

No właśnie u mnie też nie jest to jakoś bardzo uciążliwe i dosyć sporadyczne najczęściej jeśli w ogóle to występuje na zimnym silniku A silnik faktycznie czasami jest jakby zamulony na 1 i 2 aż nie osiągnie wyższych obrotów najbardziej zauważalne przy ruszaniu po odpaleniu ze start stopu. Mam przejechanie 12tys i jeszcze 4lata gwarancji i uważam że jeśli jest nowszy Soft do tego silnika to powinni go wgrać bez względu na to czy objawy są częste bądź sporadyczne.

markiewa
Stella +
Stella +

Postprzez jankos1996 » 9 lutego 2020, 00:34

Cześć! Jakiś czas temu u siebie w Leonie 1.4TSI ACT 150KM wykryłem mrowienie przy ruszaniu, w wakacje występowało to tylko na zimnym silniku ale teraz zauważyłem, że zdarza się to również na ciepłym. Czy mówimy tu o tym tzw. efekcie kangurowania? Występuje to tylko przy puszczaniu sprzęgła podczas ruszania na jedynce i w sumie (ale mniej) przy puszczaniu sprzęgła wrzucając 2 bieg. 20tyś. przebiegu, auto ma rok i 2 miesiące.
jankos1996
Stella
Stella

Auto: Leon FR 1.4 150KM

Postprzez mczelny2401 » 9 lutego 2020, 09:16

jankos1996 napisał(a):Cześć! Jakiś czas temu u siebie w Leonie 1.4TSI ACT 150KM wykryłem mrowienie przy ruszaniu, w wakacje występowało to tylko na zimnym silniku ale teraz zauważyłem, że zdarza się to również na ciepłym. Czy mówimy tu o tym tzw. efekcie kangurowania? Występuje to tylko przy puszczaniu sprzęgła podczas ruszania na jedynce i w sumie (ale mniej) przy puszczaniu sprzęgła wrzucając 2 bieg. 20tyś. przebiegu, auto ma rok i 2 miesiące.

Temat dotyczy silnika 1.5 z filtrem GPF
Był Leon 1M (ASV 110KM)
Był Leon 1M (ASZ 130KM)
Był Leon 5F (CKFC 150KM)
Jest Leon 5F ST (DKZA 190KM)
mczelny2401
FR
FR

Region: podkarpackie
Auto: Leon ST FR
Silnik: benzyna 2.0 turbo

Postprzez markiewa » 21 lutego 2020, 19:59

Odstawiłem dziś samochód po raz drugi odnośnie sporadycznie występującego kangurowania no i dziś się udało bez problemu zrobili aktualizację softu silnika, teraz bedę obserwował i zobacze czy jest różnica.
markiewa
Stella +
Stella +

Postprzez kecka » 22 lutego 2020, 18:17

markiewa napisał(a):Odstawiłem dziś samochód po raz drugi odnośnie sporadycznie występującego kangurowania no i dziś się udało bez problemu zrobili aktualizację softu silnika, teraz bedę obserwował i zobacze czy jest różnica.

Masz 96Kw lub 110 Kw Jest różnica s nową wersję ?
kecka
Stella
Stella

Auto: Leon 1.5

Postprzez markiewa » 24 lutego 2020, 08:42

Mam 96Kw. Narazie jeszcze nie zauważyłem jakieś ogromnej różnicy ale tak jak już pisałem wcześniej u mnie problem występował bardzo sporadycznie także muszę teraz trochę pojezdzić i poobserwować.
markiewa
Stella +
Stella +

Postprzez Tomektr » 24 lutego 2020, 11:49

A co to jest Kw, kontrwywiad wojskowy czy kodeks wykroczeń? Jak już to kW. To samo się tyczy km i KM, spora różnica. Bo mnie to kuje :-D
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Postprzez markiewa » 24 lutego 2020, 14:51

hehe no ok :) to 96 kW
markiewa
Stella +
Stella +

Postprzez marekwar » 24 lutego 2020, 23:06

@Tomektr Strasznie mnie kłuje Twoje "kuje"[emoji6]
A co do kW to racja.
marekwar
Sport
Sport

Postprzez Tomektr » 24 lutego 2020, 23:51

marekwar, "Bo mnie to kuje" to nawiązanie do Cygana z Torunia https://youtu.be/40nB6QuvqpE 56 sekunda :mrgreen: ale Ty z łódzkiego to Cygana nie znasz :D
Tomektr
TopSport
TopSport

Region: kujawsko-pomorskie
Auto: Leon FR MY18 150KM
Silnik: CZEA 1.4

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna