Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior
Maniek1986FR napisał(a):Napisałem w tej sprawie i kilku innych do centrali SEAT-a podając im nr vin, kod i nr silnika oraz kilka innych rzeczy to mi odpisali, że na podstawie tych danych nie są mi w stanie odpowiedzieć na żadne z zadanych mi pytań i zapraszają do autoryzowanego serwisu z samochodem oraz wszystkimi dokumentami to może na miejscu uda im się ustalić co ile w Leonie jest wymiana rozrządu itp![]()
![]()
Jaro40 napisał(a):WEBI PODAJ PROSZĘ GDZIE W INTRUKCJI NAPISANE JEST O WYMIANIE ROZRZĄDU.Z GÓRY DZIĘKUJĘ I POZDRAWIAM
Leon silniki są wyposażone w cambelt który musi być wymieniany co pięć lat lub 80,000-120,000 mil. Spodziewać się zapłacić £ 329 mieć pas wymieniany na silnik benzynowy i £ 399 na olej napędowy. Zaleca się, że pompa wody otrzymuje w tym samym czasie, co dodaje kolejne £ 130. Płyn hamulcowy należy również wymieniać co trzy lata; Dystrybutorzy pobierają £ 49 za tę usługę
marpit napisał(a):
I jeszcze mała ciekawostka z UK + tyranslatorLeon silniki są wyposażone w cambelt który musi być wymieniany co pięć lat lub 80,000-120,000 mil. Spodziewać się zapłacić £ 329 mieć pas wymieniany na silnik benzynowy i £ 399 na olej napędowy. Zaleca się, że pompa wody otrzymuje w tym samym czasie, co dodaje kolejne £ 130. Płyn hamulcowy należy również wymieniać co trzy lata; Dystrybutorzy pobierają £ 49 za tę usługę
80 tys mil to około 130 tys...
raczej Timing Belt, ale spierać się nie będę5eba napisał(a): Pasek rozrzadu w Anglii nazywa sie Teeth Belt.
Krzyzak napisał(a):raczej Timing Belt, ale spierać się nie będę
brzooza napisał(a):ja to u siebie (CZCA) będę wymieniał przy 100-120 kkm. zależy jaki humor będę miał hehe.
verton91 napisał(a):Niedlugo pewnie Ci odpowiem ile wychodzi
Wydaje mi się, że wariują u mnie zmienne fazy rozrzadu, jesli okaze sie to trafną diagnozą, to sypnęlo się to (rozrzad) przy 50kkm przebiegu. Obecnie mam 129kkm.
Zbieram kasę na wymianę rozrządu.
Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość