Moderatorzy: Moderator LC Team, Moderator Junior

przemek92 napisał(a):Wydaje mi się,że powinny temu zapobiegać filtry. Zauważyłem,że przy ac max lub ustawieniu chłodniejszej temperatury też zaczęło być wyczuwalne.

Jak byś mieszkał w mieście gdzie powietrze zagraża życiu i zdrowiu i w szczycie zanieczyszczeń śmierdzi paloną izolacją, bo palą w piecach czym popadnie, to może uznałbyś to za prawdopodobne.Kusza napisał(a):przemek92 napisał(a):Wydaje mi się,że powinny temu zapobiegać filtry. Zauważyłem,że przy ac max lub ustawieniu chłodniejszej temperatury też zaczęło być wyczuwalne.
Jedź do ASO niech sprawdzą co jest nie tak. Ja w żadnym aucie nie spotkałem się z czymś takim, albo wierz w brednie że to wina smogu.

marekwar napisał(a):Jak byś mieszkał w mieście gdzie powietrze zagraża życiu i zdrowiu i w szczycie zanieczyszczeń śmierdzi paloną izolacją, bo palą w piecach czym popadnie, to może uznałbyś to za prawdopodobne.Kusza napisał(a):przemek92 napisał(a):Wydaje mi się,że powinny temu zapobiegać filtry. Zauważyłem,że przy ac max lub ustawieniu chłodniejszej temperatury też zaczęło być wyczuwalne.
Jedź do ASO niech sprawdzą co jest nie tak. Ja w żadnym aucie nie spotkałem się z czymś takim, albo wierz w brednie że to wina smogu.
Ja już ma za sobą w Łodzi poszukiwania palącej się izolacji w komorze silnika.
Świeży wiatr i po kłopocie.

przemek92 napisał(a): dopiero po wymianie oleju i filtrów.

przemek92 napisał(a):Witam . Zauważyłem że w moim Leonie 1.4 125 km po rozgrzaniu silnika czuć zapach spalenizny przy cofaniu. Smród występuje tylko przy włączonej klimatyzacji. Czy ktoś ma/miał podobny problem? Co może być przyczyną? Auto ma nieco ponad rok. Ok miesiąca temu wymieniany był olej oraz filtry.

przemek92 napisał(a):Do przodu w mniejszym stopniu też zaczęło występować jednak przeważnie przy ac max albo niższych ustawionych temperaturach. Nawet przy zamkniętym obiegu. Wydaje mi się, że zaczęło to występować dopiero po wymianie oleju i filtrów. Może wtedy coś spieprzyli. Jeśli coś zdiagnozuja przy wizycie to napiszę co wyszło.

przemek92 napisał(a):Owszem był wymieniany filt pylków i kurzu. Myślałem,że w serwisie montuja takie same jak fabrycznie dają. Mam nadzieję,że będzie to jakas drobnostka bo mam już serdecznie dość dochodzenia się z aso w każdej kwestii.

przemek92 napisał(a):Po kolejnej wizycie Panowie stwierdzili ,że w tym momencie usterka nie występuje i wszystko jest ok . Nie umieli odpowiedzieć, dlaczego działo się tak na poprzedniej wizycie a nie zamykanie się obiegu powietrza było tylko "przypuszczeniem". Nie polecam nikomu serwisu w Katowicach. Nie było sytuacji,żebym nie miał z nimi problemu.

Calak napisał(a):W Start stop to wystarczy przeprogramowac napiecie i nie bedzie Ci się wylączal. Ja z tym jezdzilem do aso i nikt przy przeglądzie mi się nie czepiał ale zawsze jak chcesz to przed wizytą w aso mozesz wrócić do fabrycznych ustawien

marekwar napisał(a):że do kabiny dostaje się mieszanka spalin i tego co w rybnickim powietrzu
marekwar napisał(a):W Rybniku stan jakosci powietrza na zielono. Koniec smrodu z kominow bo zrobilo sie cieplo i troche wiatru.
Wygląda na to, że problem sam się rozwiązał - aż do następnego sezonu.

Tu jest komentarz do Twojego komentarza:Cobra_o7o napisał(a):marekwar napisał(a):że do kabiny dostaje się mieszanka spalin i tego co w rybnickim powietrzumarekwar napisał(a):W Rybniku stan jakosci powietrza na zielono. Koniec smrodu z kominow bo zrobilo sie cieplo i troche wiatru.
Wygląda na to, że problem sam się rozwiązał - aż do następnego sezonu.
Hmm...
W Łodzi do niedawna bywałem średnio raz w miesiącu i tam też smrodu nie odczuwałem.

Powrót do Leon 3 - Techniczne Benzyna
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość