mAsteR7 napisał(a):Witam, wracam z moim dzwiekiem, u mnie jest ciagly. Dzis po wjechaniu juz do garazu zauwazylem, ze pojawia sie on przy niskiej predkosci nawiewu. Podsylam link z moim przypadkiem.
https://youtube.com/shorts/2YuyBCwRaZM?feature=share@PanJacek - sprobuj zwiekszyc sile nawiewu i sprawdz, czy jest roznica
Rzeczywiście, dźwięk identyczny jak u mnie

Możesz mieć rację.. U nas Leon ma cały czas włączoną klimę, ale zawsze był ustawiony na auto i tylko regulowaliśmy temperaturę, a dopiero od niedawna Żona jeździ na 1 lub 2 stopniu nawiewu (bo wtedy mniej Jej szumi w środku..

). Wcześniej tego nie było, więc być może odkryłeś zależność - przyczyna skutek, gdzie przyczyną jest to co napisał
rafko1 , czyli kompresor. Skoro Jemu chodzi tak od 9 lat i wciąż chodzi, to rozumiem że to normalny dźwięk i po prostu tak ma być

Tomektr napisał(a):Nie pomogę w sprawie dźwięku ale pozwolę sobie zwrócić uwagę że jak trwoga to na forum "zawracam wszystkim gitarę" ale jak znajdę rozwiązanie problemu sam to już cichosza, nic nie powiem. Forum tak nie działa

W czwartek oddaję Leona na wymianę rozrządu (w końcu.. po ponad 8 latach od fabryki

) i innych pierdół, więc miałem zamiar o to zapytać mechanika, który z tego co mówi mi szwagier (jakiś Jego dobry ziomek) jest w miarę ogarnięty, także i tak miałem zamiar podzielić się tym w temacie i tak, ale zgadzam się z Tobą w 100%, bo sam nieraz odkopuję tematy na różnych forach, znajduję to czego szukam i z reguły nigdy nie ma zakończenia problemu..

Gość zadał pytanie, uzyskał odpowiedzi i cisza w temacie. Ja mam trochę inne podejście, także spoko

Pozdrawiam!