mm.max namówił, no to kupiłem

Miałem obawy, że wydam pieniądze w błoto na jakieś "chińskie dziadostwo", ale okazuje się że nie jest tak źle. Ba, jest całkiem dobrze!
Ale po kolei. Paczka przyszła bardzo dobrze zapakowana, chyba mi się jeszcze nie zdażyło zamówić czegoś z AliExpress co byłoby tak schludnie i ładnie zapakowane. Sztywny karton owinięty dużą ilością taśmy klejącej, a na dodatek całe wnętrze wypchane folią bąbelkową.

Garść informacji:
- klamki są o 5g cięższe od oryginalnych klamek bez Kessy - nie są wykonane z mitycznego "gównolitu"
- czarne klamki nie są w kolorze czarnym Leonowym (przypuszczam że podobnie będzie z białymi), więc z góry warto nastawiać się na lakierowanie
- wykonałem klika pomiarów oraz oceny wzrokowej i klamki wydają się mieć identyczne wymiary, kształty i przetłoczenia co oryginalne
- wtyczki 3C0973704 pasują idealnie
- lampka po podpięciu do 5V zasilacza bez problemu się zapala
- lampka trzyma się na dwóch Troxach i można ją bez problemu wyciągnąć, np do lakierowania
- jakość wykonania naprawdę jest zadowalająca

Dodatkowo na klamkach jest dużo oznaczeń i numerów części które by sugerowały, że są to oryginalne klamki grupy VAG stworzone w Chinach i skierowane na rynek chiński.

Nie pozostało nic innego jak polakierować klamki i je zamontować. Popchnę temat do przodu to na pewno dam znać

-- 24 sierpnia 2024, 13:23 --
Krótka aktualizacja w temacie podświetlanych klamek...
Moje klamki wylądowały na lakierni, po znajomości koszt ich polakierowania wyniesie 450zł. Dużo? Nie dużo? Ciężko wyczuć, ale jak już je kupiłem to głupio było by tego nie dokończyć. Czekam aż zostaną polakierowane i będę zabierał się za montaż!
Chłopaki z brytyjskiego forum podłapały temat i zaczęli retrofitować te klamki u siebie. Efekt mi się bardzo podoba i dodatkowo mnie zmotywował do skończenia tego moda

Załączam link jakby ktoś chciał poczytać więcej na ten temat:
https://www.seatcupra.net/forums/thread ... es.476137/

-- 28 sierpnia 2024, 10:02 --
Dziś dostałem info z lakierni, że żeby nie było widać cieni w lakierze to muszę im dostarczyć również zaślepki. Nie zastanawiając się długo poszukałem w instrukcjach jak je demontować i mam kilka ciekawych informacji:
- bez narzędzia T40207 lub odpowiednio zakrzywionego pręta demontaż zaślepek jest wręcz niemożliwy
- na szczęście da się kupić to narzędzie na AliExpress: https://s.click.aliexpress.com/e/_DkV8FeJ
- po demontażu zaślepek z drzwi innych niż kierowcy klamki są po prostu luźne i da się je bez problemu wyciągnąć
Tutaj instrukcja demontażu zaślepek:

A na koniec pamiątkowe zdjęcie

Samochód stoi pod chmurką więc zdemontowałem klamki żeby nie kusiło przechodniów

-- 1 września 2024, 08:35 --
Finalnie i mój samochód doczekał się podświetlanych klamek! Na chwilę obecną modyfikacja jest ukończona w 75% (dzięki za słowa pocieszenia mm.max

)
Póki co jestem bardzo zadowolony z modyfikacji. Światełka są jasne, ale nie przytłaczająco jasne. Wszystko zadziałało "od kopa" (podpięte pod pin od oświetlenia otoczenia, więc działa razem z coming/leaving home), a spasowanie klamek jest naprawdę niezłe. Jedyne do czego mógłbym się przyczepić to dopasowanie klamki kierowcy do zaślepki zamka - da się wyczuć palcami różnicę w wysokości między nimi, ale nawet na zdjęciu z bliska tego nie widać, więc może troszeczkę przesadzam

Pozostałe klamki są wręcz idealne i nie do odróżnienia od fabrycznych.

Link do filmiku prezentującego działanie:
https://imgur.com/Qs1y3gt